Bakanın Açılışını Yaptığı Tünelde Korkutan Yangın - Son Dakika
Ekonomi

Bakanın Açılışını Yaptığı Tünelde Korkutan Yangın

Bakanın Açılışını Yaptığı Tünelde Korkutan Yangın

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirmesi planlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa-Gemlik arasındaki bin 250 metrelik Selçukgazi tünelinde yangın çıktı.

09.04.2016 04:38  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirmesi planlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa- Gemlik arasındaki bin 250 metre uzunluğunda olan ve geçtiğimiz Aralık ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılan Selçukgazi tünelinde yangın çıktı. Tünelde yalıtım malzemesi kaplandığı sırada çıkan yangında kaynak makinalarıyla oksijen tüpleri infilak etti. Patlamalar devam ederken tünele giren itfaiye ekipleri alevleri iki saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alabildi.

İSTANBUL İZMİR ARASINI 3,5 SAATE İNİDİRECEK

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirmesi planlanan Temmuz ayı sonunda açılacak olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa-Gemlik arasındaki bin 250 metre uzunluğundaki Selçukgazi tünelinde yalıtım malzemesi kaplaması yapıldığı sırada yangın çıktı. Yalıtım malzemelerinin kısa sürede alev alması üzerine tünel içinde çalışan işçiler tahliye edildi.

OKSİJEN TÜPLERİ PATLADI

Dumanların kapladığı tünel içinde bulunan kaynak makinaları ile oksijen tüpleri infilak etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda İtfaiye ekibi sevk edildi. Patlamalar devam ederken tünel içine giren itfaiye ekipleri alevlere su ve köpük sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 150 metrelik alan içinde etkili olan yangın iki saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yoğun dumandan etkilenen bazı itfaiye personeli ayran ve su içerek alevlere müdahale etmeye devam etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


AÇILISINI BAKAN BİNALİ YILDIRIM YAPMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım iş makinesinde operatör koltuğuna oturup tünelin son kalan kısmını delerek düzenlenen törene katılmıştı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakanın Açılışını Yaptığı Tünelde Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet: paralel yapı yapmıstır her seyı ondan bılıyorlarya 0 0 Yanıtla

Advertisement