Bursa Belgeliği Bir Eser Daha Kazandı - Son Dakika
Yerel

Bursa Belgeliği Bir Eser Daha Kazandı

Bursa Belgeliği Bir Eser Daha Kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında hazırlanan Bursa’nın Köklü Eğitim Kurumları kitap serisine Bursa Anadolu Lisesi de eklendi.

13.06.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında hazırlanan Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları kitap serisine Bursa Anadolu Lisesi de eklendi. Maarif Koleji'nin 60, Bursa Anadolu Lisesi'nin de 45. kuruluş yıldönümünde hazırlanan kitap, okulun geleneksel döner gününde kamuoyuna tanıtıldı.

Tarihi ve kültürel mirasın restorasyonlarla ayağa kaldırılmasının yanında somut olmayan kültürel miras çalışmalarıyla da dünyaya örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent belgeliğine yeni bir eser daha kazandırdı. Bursa Araştırmaları Vakfı tarafından hazırlanan Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları kitap serisine dahil olan Bursa Anadolu Lisesi kitabı, okulun geleneksel döner gününde kamuoyuna tanıtıldı. Okulun kurucularından ilk yöneticilerine ve ilk mezunlarına kadar yoğun bir katılımın olduğu törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Ziraat Mektebi, Bursa Erkek Lisesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi, Necatibey Kız Meslek Lisesi, Bursa Ticaret Lisesi, Bursa Kız Lisesi ve Bursa İmam Hatip Lisesi kitaplarının Bursa Anadolu Lisesi kitabının da kent belgeliğine kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa Anadolu Lisesi'nin, ilk mezunlarını verdiği 1977 senesinden itibaren akademik anlamda ülke çapında önemli başarılar elde ettiğini diye getiren Karlık, "Anadolu Lisesi, eğitim, hukuk, sağlık, sanayi, bilim, sanat, mühendislik, kısacası her dalda başarılı olacak gençler yetiştirerek, şehrimize ve ülkemize değer katmış bir eğitim yuvasıdır. Okul aynı zamanda kurulduğundan beri geçen 45 senelik süreçte, dünya çapında bilim insanları ve yöneticiler yetiştirmeyi başarmıştır. Bunların yanı sıra öğrenciler, derslerindeki başarıları aksatmadan kültür, sanat ve sporda da okullarına ve şehrimize pek çok ödül kazandırmıştır. Bütün bu başarılarda emeği geçen idareci, öğretmen, antrenör ve öğrencileri bir kez daha kutluyorum. Kitabımızda, bu güzide okulumuzun tarihçesini, başarılarını ve 45 yıldır var olan, değişime uğrayan ya da yitip gitmiş gelenek ve kültürünün izlerini bulabilirsiniz. Bu kitapta Bursa Anadolu Lisesi'nin geçmişinden bugünlere uzanan hikayeler var. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Okulun Maarif Koleji olarak kurulmasında büyük emek harcayan dönemin Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Seyhan, okulun ilk müdürü Nadir Gezer, ilk Okul Aile Birliği Başkanı Hüsamettin Örüç de okulun eski ve yeni mezunlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ahmet Bahadır da yayınlanan eserle okulun köklü tarihini ölümsüzleştiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Belgeliği Bir Eser Daha Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement