Bursa - Birleşik Metal: Otomotiv Eylemlerinde 1500 İşçi Çıkartıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa - Birleşik Metal: Otomotiv Eylemlerinde 1500 İşçi Çıkartıldı

Bursa - Birleşik Metal: Otomotiv Eylemlerinde 1500 İşçi Çıkartıldı

Birleşik Metal: Otomotiv eylemlerinde 1500 işçi çıkartıldı Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Bursa'da üretim yapan otomotiv devleri Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında 15 Mayıs 2015'te başlayan ve daha sonra diğer otomotiv firmalarına da sıçrayan eylemler sonucunda, toplam 1500 metal işçisinin işten çıkarıldığını öne sürdü.

04.11.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal: Otomotiv eylemlerinde 1500 işçi çıkartıldı

Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Bursa'da üretim yapan otomotiv devleri Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında 15 Mayıs 2015'te başlayan ve daha sonra diğer otomotiv firmalarına da sıçrayan eylemler sonucunda, toplam 1500 metal işçisinin işten çıkarıldığını öne sürdü.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Renault işçileri ile dayanışmak için Bursa'ya gelen Fransa'da Renault fabrikalarında örgütlü olan Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT ) Renault Grubu Başkanı Fabien Gache ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Selçuk Göktaş, Renault firmasının eyleme katılan herhangi bir işçinin iş akdini feshetmediğini bildirerek, TOFAŞ'ta çalışan 80 metal işçisinin eylemlere katıldığı gerekçesiyle işine son verildiğini öne sürdü. Türkiye genelinde, eylemlere katılan otomotiv ana ve yan sanayindeki 1500 işçinin işten çıkarıldığını iddia eden Göktaş, eylemler sonrasında Renault'ta çalışan bütün işçilerin Türk Metal Sendikası'ndan istifa ettiğini belirtti. Göktaş, "Şu anda Renault'ta sadece Birleşik Metal-İş Sendikası var. 4 bin 900 mavi yaka işçiden 4 bini bize üye oldu. 200 kişi ise Türk Metal Sendikası'na tekrar üye oldu. Kalanlar ise hiçbir sendikaya üye değil. Ancak biz bu arkadaşlarımızın da bize üye olacaklarını düşünüyoruz" dedi.

FRANSA'DAN DESTEK

Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT ) Renault Grubu Başkanı Fabien Gache de işçilere destek vereceklerini söyledi. Gache, "Konuşma, talep ve örgütlenme özgürlüğü ve işçilerin istediği sendikaya katılma özgürlüğü var. Ancak patronlar baskı ve tehditlerle işçilerin bu özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Ancak geçtiğimiz mayıs ayında başlatılan eylemler patronların silahlarını bir nebze de olsa etkisiz hale getirdi. Şimdi biz eylemler sonrası işçilere verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Edip TEKİN/BURSA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Birleşik Metal: Otomotiv Eylemlerinde 1500 İşçi Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan: Calisanlarin haklarini orgutlu sekilde ; kopmadan aramaya devam etmeleri gerekir ; ancak bu sekilde sonuc alinabilir. 0 0 Yanıtla

Advertisement