Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ile İlgili Tüm Yetkileri İstiyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ile İlgili Tüm Yetkileri İstiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ile İlgili Tüm Yetkileri İstiyor

Bursa’da akademik odaların yaptığı hava kirliliği değerleriyle ilgili açıklamada bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre ile ilgili tüm yetkileri Büyükşehir’e vermesini istedi.

28.12.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da akademik odaların yaptığı hava kirliliği değerleriyle ilgili açıklamada bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevre ile ilgili tüm yetkileri Büyükşehir'e vermesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde akademik odaların Bursa'daki hava kirliliğinin olması gereken limitin 10 kat üzerine çıktığı yönündeki açıklamalarına yanıt veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da değişik türde yakıt yakanlar var. Konutların içinde lastik türü şeyleri yakanlar da var. On binlerce nüfusun yaşadığı bir mahallede bir evde lastik yakarsanız bütün mahalleye yeter. Biz zaten üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz çevre ile ilgili yetkileri ve kontrolleri bize vermelerini istiyoruz. Halkımıza yönelik uyarılar yapılacak, kullanılan yakıtların kontrolü bizim görevimiz içerisinde. Yetkiler verildiğinde bu görevi severek yaparız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Botanik Park'taki istasyonlarda yaptığı ölçümlere göre, hava kalitesi indeksi yüzde 51 orta seviyede gözükürken, 24 saatlik ölçümde PM10 87 ug/m3 olarak tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü, PM 10 düzeyinin yüzde 50'nin üzerinde olmaması uyarısında bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sayfasında hava kirliliği sıralamasında PM10 açısından en kötü il olarak Bursa birinci sırada olurken, ikinci sırada Isparta, üçüncü sırada Siirt bulunuyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ile İlgili Tüm Yetkileri İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement