Bursa Çamönü Köyü?nde Telef Olan 84 Köpeğin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağından Olduğu Ortaya... - Son Dakika
Güncel

Bursa Çamönü Köyü?nde Telef Olan 84 Köpeğin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağından Olduğu Ortaya...

Bursa Çamönü Köyü?nde Telef Olan 84 Köpeğin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağından Olduğu Ortaya...

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, dün Yenişehir İlçesi Çamönü Köyü'nde 84 sokak köpeğinin telef olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

26.02.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, dün Yenişehir İlçesi Çamönü Köyü'nde 84 sokak köpeğinin telef olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Olaya köpek katliamı demenin yanlış olacağını bildiren Usta, 'Köpeklerin İnegöl hayvan barınağından olduğunu tespit ettik. Burada toplu bir itlaf yok. Bunları taşıyarak arazide yol kenarına bıraktıklarında ne olduğunu araştırıyor. Arkadaşlarımız. Havasızlıktan telefo olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Bir ihmal varö dedi.

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke'yi Valilik Makamı'nda kabul etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta, dün Yenişehir'de 84 köpeğin telef edilmesiyle ilgili konuştu. Köpek ölümlerine katliam demenin doğru olmayacağını ifade eden Usta, 'Karın yoğun yağmasından dolayı başıboş köpeklerin olduğu ve bunların çocukları tehlikeye düşürdüğü, insanlara zarar verdiği yönünde haberler aldık. Bu sebeple sahipsiz köpekler belediyelerimiz tarafından toplanıp bakım merkezlerine alınmıştı. Geçenlerde Yenişehir'e bağlı Çamönü Köyü mevkide 100'e yakın köpeğin 84'ünün öldüğü 16 tanesinin ise yarı baygın olduğu bilgisi geldi elimize. Yenişehir Kaymakamlığımız olaya müdahale ettiö dedi.

'TOPLU ÖLDÜRME YOK, İHMAL VAR'

Köpeklerin ölüm nedenlerinin araştırıldığını ve İnegöl Hayvan Barınağı'ndan olduğunun tespit edildiğini kaydeden Vali Vekili Usta, şöyle devam etti:

'Burada toplu bir itlaf yok. İnsan bir cinayet işlediği konusunda ortada bir delil bırakmaz. Sonuçta o köpeklerin hepsinin kulaklarında ait olduğu yeri gösterir küpeler var. İnsanlar bunu bu amaçlı yapmış olsa, köpekleri bu şekilde bırakmaz. İnegöl belediyesi toplayıp bakımlarını tedavilerini ve kısırlaştırma işlemini yapıp sonra araziye bırakılıyor. Ama orada bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. Kesinlikle katliam, telef etmek, toplu öldürmek gibi bir durum yok. Bunları taşıyarak arazide yol kenarına bıraktıklarında ne olduğunu araştırıyor arkadaşlarımız. Havasızlıktan olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Belki de onları daha nezih şartlarda taşımak lazımdı veya bu işlemlerden sonra bir müddet bir yerde gözetim altında tutup ondan sonra araziye bırakmak gerekirdi bunları bilemiyoruz'

Vali Vekili Usta, yarı baygın bulunan köpeklerin Yenişehir'de tedavi altında olduklarını da ifade ederek, 'Biz yinede emin olmak için bunların numunelerini Tarım İl Müdürlüğümüz kanalı ile aldık ve Gebze Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdik. Sonuçlarını kamuoyuyla yine paylaşacağız. 5199 Hayvan Hakları Koruma Kanununa göre işlem yapıyoruz, cezai işlem yapıyoruz, disiplin işlemi yapıyoruz. Jandarma bununla ilgili gerekli kontrolleri yapıyor' dedi.

Bu arada, olayı soruşturan Yenişehir Jandarmasının İnegöl Belediyesi'nden 3 zabıta görevlisi hakkında soruşturma evrakı hazırladığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Çamönü Köyü?nde Telef Olan 84 Köpeğin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağından Olduğu Ortaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement