Bursa Chp'den Siyah Çelenkli Protesto - Son Dakika
Güncel

Bursa Chp'den Siyah Çelenkli Protesto

Bursa Chp\'den Siyah Çelenkli Protesto

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık soruşturmasına verdiği takipsizlikle takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Bursa il örgütü de adliye sarayına siyah çelenk bıraktı.

20.10.2014 15:05  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık soruşturmasına verdiği takipsizlikle takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Bursa il örgütü de adliye sarayına siyah çelenk bıraktı.

Aralarında CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan'ın da bulunduğu CHP'ler, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine tepki göstermek için üzerinde 'Adaletin kara günü siyah çeleğini Bursa Adliye Sarayı önüne koydu.

Gösteride açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, 17 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararının, yargı-siyaset kirli ittifakının en çarpıcı örneği olduğunu iddia etti. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının hemen ardından yapılan HSYK, CMK gibi yasa değişiklikleri ve operasyonlar ile bu sonucu hazırladığını öne süren Çelik, 'Hangi namuslu vicdan, tapelerdeki rüşvet pazarlıklarını, teknik takiplerde görüntülenen rüşvet parası dolu bavul resimlerini, yatak odalarındaki para kasaları ve para sayma makinelerini, ayakkabı kutusundan çıkan dolarların masumiyetini izah edebilecek merak ediyorum diye konuştu.Verilen takipsizlik kararı ile AKP'nin Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğunun tescillendirildiğini dile getiren Çelik, şunları söyledi; 'Karar, kararı verenlerin boynuna asılmış bir utanç tasması olarak kalacaktır. Hukuku çiğneyerek, iktidar talimatı altında yargı yetkisini keyfi olarak kötüye kullanan ve bu süreçte suçu örtbas edip, suçluyu kayıranlar çok yakın zamanda kendi kirli ilişkilerinin ve duruşlarının hesabını mutlaka vereceklerdir. Yargıdaki bağımsızlık ilkesinin ülkenin geleceğinde çok önemli işlevi olduğunu ifade eden Çelik, 'Bağımsız yargı ile insan hak ve özgürlükleri ve de demokratik rejim arasında sıkı bir ilişki vardır dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tepki sonrası CHP'liler yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Chp'den Siyah Çelenkli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement