Bursa'da 121 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 121 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Bursa\'da 121 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Kar ve buzlanma nedeniyle Bursa-Ankara yolunun Mezitler bölümünde 3 gündür bekletilen tırların geçişine izin verildi.

08.01.2015 12:54  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara YOLUNDA TIR'LARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

Kar ve buzlanma nedeniyle Bursa- Ankara yolunun Mezitler bölümünde 3 gündür bekletilen TIR'ların geçişine izin verildi. İki kilometrelik kuyruğun yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi ve çevredeki akaryakıt istasyonlarında bekleyen ve kar lastiği bulunan TIR'lar saat 11.30'da yola çıkmaya başladı.

SÜPÜRGELİK'TE KARLA MÜCADALE

Kar yağışının aralıksız devam ettiği Bursa- Yalova yolunun Süpürgelik mevkiinde, trafik akışının düzenli devam edebilmesi için Karayolları ekipleri aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ekipleri birçok noktada trafiği kontrol etse de kayan araçlar zaman zaman trafiğin durmasına neden oluyor.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 147. Şube Şefliği'ne bağlı Cankurtaran Bakımevi ekipleri kar ve tipinin bastırdığı Süpürgelik mevkiinde yolun trafiğe kapanmaması için olağanüstü gayret sarf ediyor.

ÇİFT YÖNLÜ KÜREME VE TUZ

Karayolları ekipleri Bursa ve İstanbul istikametlerinde aralıksız kar küreme çalışması yapıyor. Araçlar bir yandan yoldaki kar ve buzu temizlerken, bir yandan da tuzlama çalışması yapıyor. Hızlı yağan kar ve tipi sebebiyle ekipler bazı zamanlarda ters istikamette de çalışma yürütüyor.

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Bölge Trafik ekipleri ise Bursa ve İstanbul istikametinin Süpürgelik girişlerinde trafik akışını düzenliyor. Ekipler, trafik akışının durmaması için özellikle TIR'ları bekletiyor. Bekletilen araçlar, kar küreme araçlarının yolu temizlemesinin hemen ardından aralıklarla salınıyor. Buna rağmen ilerlemekte güçlük çeken bazı araçlar zaman zaman trafik akışının aksamasına ve uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 121 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement