Bursa'da 431 Bin Hektar Ekili Alanın Yüzde 80'i Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Bursa'da 431 Bin Hektar Ekili Alanın Yüzde 80'i Zarar Gördü

Bursa\'da 431 Bin Hektar Ekili Alanın Yüzde 80\'i Zarar Gördü

Bursa'da son günlerde yaşanan yağmur ve sel çiftçiyi büyük zarara uğrattı.

13.06.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da son günlerde yaşanan yağmur ve sel çiftçiyi büyük zarara uğrattı. 431 bin hektar ekili tarım alanın yüzde 80'i nin yaşanan felaketlerden zarar gördü.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı bu konuya dikkat çekmek için ilçe ziraat odası başkanlarını bir araya getirerek basın toplantısı düzenledi. CHP Bursa İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan oda başkanları ilçelerindeki yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Bugün yaşam destek ünitesinde hayatta kalma mücadelesi veren çiftçilerin, bir darbe de olumsuz hava koşullarından yediğini belirten CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, "Yörelerimizde bir kaç hafta süren sağanak ve dolu yağışı felakete neden olmuştur. Yaşanan sel ve dolu İlçelerimizdeki, elma, armut, kiraz, fasulye, zeytin gibi ürünlere büyük zarar verdi. İl genelinde 431 bin hektar ekili alanın yüzde 80'i büyük hasar görmüştür. Alınacak hasat yok denecek kadar azdır. Gerçekten felaketin boyutu çok büyüktür. Böyle bir durumda bölgelerin "Afat Kanunu" kapsamına alınması ve zararın devlet eliyle ödenmesi gerekiyor. Ayrıca çiftçilerin borçlarının 6 yıldan az olmamak koşuluyla 10 yıla kadar faizsiz olarak yayılmasını ve çiftçilerimizin kredilerle desteklenmelerini öneriyoruz. Bizler konunun her zaman takipçisi olacağız" dedi.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, " Son dönemde yaşanan yağmur ve dolu ürünlerimize çok zarar verdi. Çiftçilerimiz gerçekten çok zor durumda. Sadece Gürsu ilçesinde zarar 50 milyon TL. Çiftçinin çok sorunu var. Borçlarının yapılandırılması ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da 431 Bin Hektar Ekili Alanın Yüzde 80'i Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement