Bursa'da 6 Asırlık Hamam Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

Bursa'da 6 Asırlık Hamam Restore Edilecek

Bursa\'da 6 Asırlık Hamam Restore Edilecek

Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı'nın, orjinaline uygun hale getirilmesi için restorasyon çalışmalarına kısa sürede başlanacak.

01.05.2014 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yer alan ve 1450 yılında inşa edilen Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı'nın orjinaline uygun hale getirilmesi için restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 6 asırlık esere ilk günkü ihtişamının kazandırılması çalışmalarının kısa sürede başlayacağını ve Bursa'nın yakın zamanda önemli bir kültür değerine daha kavuşacağını bildirdi.

Kentin özellikle kültür turizminden hak ettiği payı alabilmesi için 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarından 8 bin 500 yıllık arkeolojik bölgelere, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Altepe, 6 asırlık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırmak için kolları sıvadıklarını kaydetti.

Altepe, Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi hamamın restorasyonu için başlatılan proje ve ihale çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Bursa Devlet Hastanesi'nin doğusunda, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki tarihi hamamda uygulanacak projelerin tamamlandığını ve ihalenin de bittiğini belirten Altepe, "Bursa'nın kültür hayatına hizmet verecek bir eseri daha ayağa kaldıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Bursa'ya kazandırdığımız tüm eserler gibi Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı da restorasyonun ardından ihtişamlı görüntüsüne kavuşacak. Şimdiden kentimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 6 Asırlık Hamam Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement