Bursa'da 663 Köy Yolunun 320'si Kapalı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 663 Köy Yolunun 320'si Kapalı

Bursa\'da 663 Köy Yolunun 320\'si Kapalı

Bursa'da 663 köy yolunun 320'si kapalı YURDU etkisi altına alan kar ve tipi Bursa'da yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

19.02.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 663 köy yolunun 320'si kapalı

YURDU etkisi altına alan kar ve tipi Bursa'da yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Toplam 663 köyüa bulunan Bursa'da 320 köyün yolu kapandı. Yolların açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bursa'da etkili olan kar yağışı, okulların tatil edilmesine, köy yollarının kapanmasına, İstanbul ile deniz ulaşımını sağlayan BUDO ve İDO seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan köy sayısı bu sabah itibarıyla düne oranla 220 artarak 320'ye ulaştı. Bu yolların açılması ve kent içi ulaşımın aksamaması için Büyükşehir Belediyesi 300 kişiden oluşan ekibi ile vardiyeli olarak çalışıyor. Bursa'nın özellikle Balıkesir ve Eskişehir ile karayolu ulaşımını sağlayan ana arterlerde, zincir takmadıkları için devrilen veya yan yatan TIR'lar uzun kuyruklara neden oluyor. Karacabey yakınlarındaki Başköy Kayvaşağı'nda dün gece devrilen TIR nedeniyle karayolunun gidiş istikameti uzun süre kapanınca, AFAD edipleri, yollarda kalan sürücüler ve yolculara yiyecek ve içecek yardımı yaptı.

Uİludağ'a son 24 saat içersinde 60 santim kar yağdı. Sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 330 santim olarak ölçüldüğü Uludağ'da gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 14 derece olarak tesbit edildi. Beyaz cennette, yolların kapanmaması için karayolları ekipleri yyedi ayrı ekip ile yol ve oteller bölgesini temizliyor.

Meteroloji yarın sabaha kadar etkili olacck yağışın yerini yağmurlu havaya bıracağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 663 Köy Yolunun 320'si Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement