Bursa'da Atm'den Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Atm'den Dolandırıcılık İddiası

Kurdukları düzeneklerle kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 5 kişi, gözaltına alındı.

05.11.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da otomatik para çekme makinelerine (ATM) kurdukları düzeneklerle kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 5 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, H.A'yı bir ATM'ye düzenek yerleştirirken suç üstü yakaladı.

Zanlının ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, H.A ile birlikte hareket ettikleri belirlenen A.K, Ö.A, İ.Ö ve S.E'yi de gözaltına aldı.

Zanlıların, Bursa, Eskişehir ve İzmir'de çeşitli ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşın kart bilgilerini ve işlem esnasındaki tuşların çıkardığı sesleri kopyaladıkları, daha sonra bu ses dosyalarını yurt dışına göndererek gelen bilgilerle aynı para çekme makinesinden vatandaşların parasını çektikleri öne sürüldü.

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda kopyalamada kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, bilgisayar, dekoder cihazları ve lehim makineleri ele geçirildi.

Zanlılardan H.A çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar da ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Atm'den Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement