Bursa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Arama Kurtarma Ekibi, 1-7 Mart Deprem Haftası ve 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesinde deprem ve yangın söndürme tatbikatı yaptı.

03.03.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Arama Kurtarma Ekibi, 1-7 Mart Deprem Haftası ve 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesinde deprem ve yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okuldaki eğitimler, teorik ve pratik olmak üzere iki bölümde gerçekleştirildi. Teorik eğitimin ardından yapılan deprem tatbikatı, acil durum sirenlerinin çalınmasıyla başladı.

Daha sonra okuldaki 628 öğrenci, öğretmenleri ve ekibin nezaretinde 1 dakika 28 saniye gibi çok kısa bir sürede binayı boşalttı. Senaryo gereği okulda mahsur kalan iki öğrenci, ekip ve okulun Sivil Savunma Kolundaki öğrenciler tarafından sedye ile dışarı çıkarılarak ambulansa bindirildi.

Okulun bahçesinde toplanan öğrenci ve öğretmenler, sivil savunma uzmanları tarafından yakılan ateşe, yangın söndürücülerle müdahale etti.

Gerçeğini aratmayan tatbikat, kazasız sona erdi.

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ferit Demir, her yıl olduğu gibi bu sene afet bilincinin gelişmesi için temel yangın eğitimi ve tatbikatlar yaparak, deprem bilincinin oluşması yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement