Bursa'da Doktora Yönelik Şiddete Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Doktora Yönelik Şiddete Meslektaşlarından Tepki

BUSAD sağlık çalışanlarına yönelik şiddete duyarsız kalmadı

28.01.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisi de Bursa'dan eklendi. Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan Çocuk Cerrahi Op.Dr.İzzet Avşar'a önceki gün bir hasta yakını tarafından darp edilmesine meslektaşları tepkisiz kalmadı. Bursa Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Metin Altundal, "Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetti kınıyoruz. Az kişiyle çok iş yapmaya çalışan sağlık çalışanları bu şiddeti hak etmiyor. Sağlıkta şiddeti önlemek için özel dokunulmazlık yasası çıkarılmalıdır" dedi.

14 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI YETERSİZ

Türkiye'de sürekli değişen sağlık sistemi ve kadro yetersizliğinin en çok sağlık çalışanlarını etkilediğini belirten Altundal, Bursa'daki kamu hastanelerindeki personel yetersizliğine dikkat çekti. Altundal, "Bursa gibi 3 milyonluk bir şehirde kamu hastaneleri, acil servisler ve 112'lerde toplam 14 bin sağlık çalışanı hizmet veriyor. Bu sayı en az 30 bin civarında olması gerekiyor" dedi. Sağlıkta yaşanan şiddetin daha çok acil servisler ve 112 ambulanslarında yaşandığına dikkat çeken Altundal şunları söyledi:

ACİL SERVİSLER KORUNMASIZ

"Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet daha çok hastanelerin acil servislerde ve 112 ambulanslarda yaşanıyor. Hastanelerin acil servisleri sadece personel anlamında değil fiziki anlamda da yetersiz ve güvensiz. Acil servisler asgari ücretle çalışan özel güvenlikçilere emanet edilemez. Acil servislerdeki resmi güvenlik görevlilerinin sayısını arttırmazsak daha çok şiddete maruz kalırız. Bursa'nın yükünü çeken Şevket Yılmaz Hastenesi, Çekirge ve Muradiye Devlet Hastaneleri ile Dörtçelik Çocuk Hastanesi Acil Servisleri güvenlik açısından yetersiz konumdadır. Bu koşullar altında sağlıkta şiddeti önlemek istiyorsak mutlaka sağlık çalışanlarına özel dokunulmazlık yasası çıkarılmalıdır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Doktora Yönelik Şiddete Meslektaşlarından Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement