Bursa'da Dolmuş ve Taksi Ücretleri Zamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Dolmuş ve Taksi Ücretleri Zamlandı

Bursa\'da Dolmuş ve Taksi Ücretleri Zamlandı

Bursa’da dolmuş ve taksi ücretleri zamlandı.

04.01.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da dolmuş ve taksi ücretleri zamlandı. .

Kentte bugün itibari ile ulaşım ücretlerine gelen zamlarla dolmuş ücretleri kısa hatlar 2,25 lira, uzun hatlarda 2,50 lira, taksi açılış ücreti 3,10 lira, kilometre başı ise 2,70 lira oldu. Şehir merkezinden Uludağ'a çıkmak için 130 lira ücret ödenmesi gerekiyor.

Taksilerin yeni ücretleri, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya ilçelerini kapsarken, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eski ücretleri, uzun sayılabilecek sürenin ardından, Ekim 2014 itibariyle yürürlüğe girmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BursaRay ve otobüs hatlarına ait ücretlendirme ise, ortalama yılda 1 kez olurken, yürürlükteki minibüs ücretleri ise 4 yıl sonra alınan bir kararla Eylül 2015 itibariyle de yürürlüğe girmişti. Dolmuş ve taksi ücretlerine zam yapılması, Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığındaki Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce 2 ay önce onaylanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yürürlüğe giren 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi'ne göre, kısıtlayıcı özel şartları bulunan Emirsultan, Alacahırka, Pınarbaşı ve Ahmetpaşa mezarlıklarına defin ücreti, 8 bin lira yerine 9 bin lira olurken, Bursa'da özel bir önemi bulunan Emirsultan Mezarlığı'ndaki sınırlı sayıdaki boş yer ücreti ise yeni zamla birlikte 27 bin lira yerine 30 bin lira oldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Dolmuş ve Taksi Ücretleri Zamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement