Bursa'da Dolu, Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Dolu, Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde etkili olan dolu nedeniyle sebze ve meyve üretilen arazilerde meydana gelen hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

17.06.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde etkili olan dolu nedeniyle sebze ve meyve üretilen arazilerde meydana gelen hasarın tespiti için çalışma başlatıldı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolunun özellikle Subaşı, Söylemiş, Orhaniye ve Osmaniye mahallelerindeki tarım arazilerinde hasara yol açtığını söyledi.

Aktaş, bu arazilerde genellikle biber, domates, fasulye, ayçiçeği ile elma, armut ve erik ağaçlarının bulunduğunu anlattı.

Söz konusu sebze ve meyve bahçelerinde inceleme yaptığını ve hasarın büyük olduğunu kaydeden Aktaş, "Bu mahallelerimizde ekili arazilerde bulunan buğday, ayçiçeği, mısır, bezelye, fasulye, biber, domates ve elma, armut kiraz gibi meyveler neredeyse tamamen bitmiş durumda. Ayrıca Çeltikçi, Yolören, Karasıl, Çardak mahallelerimizde de aşırı yağışlardan oluşan sel nedeniyle ekili arazi sular altında kalmış" diye konuştu.

Sadi Aktaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin, zarar gören mahallelerde hasar tespitine başladığını belirterek, "Bu mahallelerimizde zarar gören çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelemesinin yanı sıra nakdi yardımda da bulunulması gerekiyor" dedi.

Tarım sigortasının önemine işaret eden Aktaş, çiftçilerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Dolu, Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement