Bursa'da Egzoz Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Egzoz Operasyonu

Bursa\'da Egzoz Operasyonu

Bursa’da motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini önlemek için egzoz denetimi yapıldı.

11.03.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini önlemek için egzoz denetimi yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi için egzoz pulu ve egzoz ölçümü denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Ankara yolu üzerinde denetim yapan ekipler, motorlu araçları tek tek durdurdu. Emisyon kontrolü yapan ekipler, egzozdan çıkan hidrokarbonlar, karbonmonoksit, karbondioksit, nitrojen oksitler, kükürtdioksit, fosfor, kurşun ve diğer metallerin ölçümünü yaptı. Yapılan kontrollerde araçların çoğunda egzoz gazı normal çıkarken, egzoz pulu tarihi geçenlere tutanak tutuldu.

Öte yandan bir kamyonette yapılan uygulamada ise, aracın fren muayenesinin geçtiği tespit edildi. Araç sürücüsüne para cezası yazılırken, kamyonet çekici yardımıyla otoparka çektirildi. Kamyonet sahibi ise, fren muayenesini ihmal ettiklerini ifade ederek, gerekeni yapacaklarını söyledi.

28 Aralık 2014 tarihinden sonra sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunması tespitinde motorlu taşıtlara bin 932 lira para cezası kesiliyor. Ayrıca egzoz gazı emisyon ölçüm bulunun ibraz edilmemesi durumunda ise 963 lira para cezası uygulanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılında Bursa'da egzoz ölçümü yapan aracı yeniledi. Yetkililer artık tam donanımlı araçta egzoz emisyon ölçümü yapıyor.

Bursa'da en çok egzoz kirliliği şikayeti özel halk otobüsçüleri için yapılıyor - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Egzoz Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement