Bursa'da Fetö Davasında Karı- Koca Mahkum Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Fetö Davasında Karı- Koca Mahkum Oldu

– BURSA'da, FETÖ/PDY davasında emekli memur 53 yaşındaki Sezai Erdoğan'a verilen 10 ay hapis cezası ertelenirken, oğlu 29 yaşındaki Halil İbrahim Erdoğan 7.5 yıl, gelini aynı yaştaki Gonca Erdoğan da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

23.03.2017 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSA'da, FETÖ/PDY davasında emekli memur 53 yaşındaki Sezai Erdoğan'a verilen 10 ay hapis cezası ertelenirken, oğlu 29 yaşındaki Halil İbrahim Erdoğan 7.5 yıl, gelini aynı yaştaki Gonca Erdoğan da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başarısız darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, temmuz ayında Karayolları Genel Müdürlüğü"nden emekli olan Sezai Erdoğan, oğlu Halil İbrahim Erdoğan ve gelini Gonca Erdoğan gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan Gonca ve Halil İbrahim Erdoğan tutuklanırken, Sezai Erdoğan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde sanık Gonca Erdoğan'ın örgütte  'Lale Gül', Halil İbrahim Erdoğan'ın ise 'Yavuz Tekin' kod adlarını kullandıkları, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Gaziantep gezisine katıldıkları ve buradaki bir otelde FETÖ üyeleriyle bir araya gelerek darbe ile ilgili planları yaptıkları öne sürüldü. Sanıklar hakkında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'silahlı terör örgütü FETÖ üyeliği' suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Davanın duruşmaları sırasında tutuklu çiftten Gonca Erdoğan, hamile olduğunu ve düşük yapma riski bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti Gonca Erdoğan'ı tahliye ederken eşinin tutuksuz yargılanma talebini ise kabul etmedi.

Bugünkü karar duruşmasında tutuklu sanık Halil İbrahim Erdoğan ile tutuksuz olan babası Sezai Erdoğan hazır bulunurken, Gonca Erdoğan katılmadı. Sanıklar savunmalarında beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Halil İbrahim Erdoğan'a 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay, eşi Gonca Erdoğan'a aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sezai Erdoğan'a 10 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu cezayı erteledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Fetö Davasında Karı- Koca Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement