Bursa'da Hamsi Gününde 2 Ton Hamsi Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Hamsi Gününde 2 Ton Hamsi Dağıtıldı

Bursa\'da Hamsi Gününde 2 Ton Hamsi Dağıtıldı

Bursa'da hamsi gününde 2 ton hamsi dağıtıldı BURSA Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğininn bu yıl ikincisini düzenlediği, 'Hamsi ve Horon Festivali'nde 2 ton hamsi dağıtıldı.

26.12.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da hamsi gününde 2 ton hamsi dağıtıldı

BURSA Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğininn bu yıl ikincisini düzenlediği, 'Hamsi ve Horon Festivali'nde 2 ton hamsi dağıtıldı. Ekmek arası hamsi yiyen vatandaşlar tulum eşliğinde horon tepti.

Bursa Valiliği, Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa ilçe Belediyesi'nin desteği ile Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen, "Hamsi ve Horon Festivali" kapsamında iki ton hamsi dağıtıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde vatandaşlar ekmek arası hamsi almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinliğe Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Mustafakemalpaşa İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Sadi Kurtulan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rizelilerin Türkiye'nin çoğu yerinde hamsi festivali düzenlediklerine dikkat çekti. Karaloğlu, 'Yerel farklılıkları koruyarak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Türkiye'de ki en büyük zenginliğimiz kültürel zenginliğimiz. Bursa'da 80 vilayetten insan yaşıyor. Herkes de geldiği kültürü bu şehirde yaşatması büyük bir zenginlik. Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği de festival düzenleyerek bölge kültürünü insanlarımıza tanıtma fırsatı sunuyor. Bunlardan biri de hamsi festivali. Bugün burada 2 ton hamsi dağıtılacak' dedi.

Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ise önümüzdeki yıl Rize günleri de yapacaklarına dikkat çekerek, 'Bu sene festivalin ikincisini düzenledik. Hamsiyi her zaman yiyoruz, önemli olan Bursalılara hamsi yedirmektir' ifadelerini kullandı.

Ekmek arası hamsi ve Mustafakemalpaşa tatlısını yiyen davetliler daha sonra tulum eşliğinde horon oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Hamsi Gününde 2 Ton Hamsi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement