Bursa'da Hes Protestosu - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Hes Protestosu

Kestel ilçesinde, Saitabat, Derekızık, Orhaniye ve Burhaniye mahallelerinden geçen Saitabat Deresi üzerinde yapılması planlanan hidroelektrik santral (HES) ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı, vatandaşların protestosu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

26.02.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kestel ilçesinde, Saitabat, Derekızık, Orhaniye ve Burhaniye mahallelerinden geçen Saitabat Deresi üzerinde yapılması planlanan hidroelektrik santral (HES) ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı, vatandaşların protestosu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Saitabat'ta, Mahalle Meydanı'nda toplantının yapılacağı kahvehanenin önünde toplanan ve dövizler taşıyan vatandaşlar, bölgede HES kurulmasını istemediklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilgili firmanın yetkilileri, kahvehaneye geldiğinde grup tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi.

Toplantı için 5 dakika bekleyen görevliler, katılım olmayınca tutanak hazırlayıp Saitabat, Derekızık, Orhaniye ve Burhaniye muhtarlarına imzalatarak mahalleden ayrıldı. Bu sırada grup tarafından tekrar ıslıklı protesto yapıldı.

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saitabat ve çevresinin hem tarımsal hem de doğal yaşam ve turizm bakımından Bursa'nın güzide bölgelerinden olduğunu söyledi.

Her yıl binlerce turistin geldiği, vatandaşların doğayla iç içe olmak ve dinlenmek için tercih ettiği bölgede ayrıca kaliteli üzüm üretildiğini ifade eden Fırtına, HES'in doğada tahribata ve tarım arazilerinin ciddi anlamda zarar görmesine yol açacağını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Hes Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement