Bursa'da Kapalı Yol Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kapalı Yol Kalmadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kar yağışının başladığı ilk gün startını verdiği ve aralıksız olarak devam eden karla mücadele çalışmaları sonucu 17 ilçede ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadı.

03.01.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer'e bağlı Dağyenice Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde kalan ve kar nedeniyle ulaşılamayan birkaç eve giden yol da Büyükşehir ekipleri tarafından açıldı. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir'in gücünü en etkili şekilde gösterdiklerini belirterek, ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadığını kaydetti.

Geçen yıl merkezde ana güzergahlarda karla mücadele çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez ilçelerde ve köy yollarında başlattığı karla mücadele çalışmalarında başarılı bir sınav verdi. Toplam 46 ekipten oluşan 300 kişilik personelle birlikte 24 saat kesintisiz hizmet esasıyla çalışan ekipler, 17 ilçede ulaşmadık köy bırakmadı. Bursa genelinde 661 köy yolu açılırken, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçesindeki 2 köy yolunun açılması için de çalımalar aralıksız sürüyor. Köylere ulaşan ana yolların açılmasının ardından talepler doğrultusunda köy içindeki ara yollara da müdahale eden Büyükşehir ekipleri, Nilüfer'e bağlı Dağyenice Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde kalan evlere giden yolu da öğle saatlerinde ulaşıma açtı. Yol açma çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ile birlikte izledi.
Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Başkan Altepe, çalışmalar kapsamında, evlerinde mahsur kalan hastalara, hamile kadınlara ve okullarında mahsur kalan öğrencilere de ulaşıldığını kaydetti. Bir yılda kullanılmayan tuzu nedeniyse 2-3 gün içinde harcadıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bir yolu açıp bırakmıyoruz. Oylat gibi Gürsu TOKİ konutları gibi kritik noktalarda ekiplerimiz sürekli temizle çalışması yapıyor. Çalışmalarda yaklaşık 2 bin ton tuz harcadık. Milyonlarca liraya mal olan işi kendi ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla hiç para vermeden en güzel şekilde yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl hizmet verdiğini de en güzel şekilde göstermiş olduk. Kar yağışı devam ettiği sürece, çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ise Özel İdare bünyesinde aynı çalışmaları yürütürken, öncelik sırasına göre yollara müdahale ettiklerini hatırlatarak, "Ancak Büyükşehir Belediyesi'nde Başkanımız talimatları doğrultusunda tüm bölgelerde eş zamanlı çalışma başlattık. Bu sayede kapanan yollar kısa sürede açılmış oldu, Biz ekiplerimizle kar yağışı devam ettiği sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Kapalı Yol Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement