Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kuzguncuklu Fazilet", "Tek Kişilik Yaşam", "Altın Kafeste Yangın" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

22.11.2012 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kuzguncuklu Fazilet", "Tek Kişilik Yaşam", "Altın Kafeste Yangın" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği "Kuzguncuklu Fazilet" adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor.

1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisi'nin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosu ile izleyicilerle buluşuyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 24 Kasım Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımı ise Hakan Dündar, ışık tasarımı Ali Karaman'ın imzasını taşıyor.

Y. Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Altın Kafeste Yangın"ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan 5. Murad'ın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, 27 ve 28 Kasım tarihlerinde saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 25 Kasım Pazar ve 27 Kasım Salı günleri saat 14.00'te sahneye konulacak.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement