Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Altın Kafeste Yangın" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

02.05.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Altın Kafeste Yangın" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Altın Kafeste Yangın"ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan 5. Murad'ın umutsuzluğu, korkuları ve onur mücadelesi ile müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 4 Mayıs'ta 15.00 ve 20.00, 5 Mayıs'ta ise 15.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 7-8 Mayıs'ta saat 14.00'te sahneye konulacak.

-Bursa Şehir Tiyatrosu-

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahin'in uyarlamasıyla Ertan Akman'ın yönettiği "Kaynanam Nasıl Kudurdu" oyununu sahneliyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosu, Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği, 4 ve üzeri yaşlardaki çocuklara yönelik "Karagöz Dadım Olsana" gölge oyununu da bugün ve yarın 11.00 ile 14.00, 4 Mayıs'ta 12.00 saatlerinde Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşturacak. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement