Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

BDT, "Pygmalion Bir Kadın Yarattım", "Aklı Olan Durmaz" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneye koyacak.

24.04.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım", "Aklı Olan Durmaz" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçeye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü" sorusuna cevap aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 26 Nisan'da 15.00 ve 20.00'de, 27 Nisan'da ise 15.00'ten itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz" oyununun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman üstleniyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 ve 30 Nisan tarihlerinde saat 20.00'de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 Nisan'da 14.00'ten itibaren sahneye konulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement