Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Bana Mastikayı Çalsana", "Halktan Biri", "Entrikalı Dolap Komedyası" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını beğeniye sunacak.

24.12.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Bana Mastikayı Çalsana", "Halktan Biri", "Entrikalı Dolap Komedyası" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını beğeniye sunacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir İkiçeşmelik'teki yaşama yer veriliyor. Oyunda, bu semtte oturan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 26 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını da Rahmi Özan üstleniyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'nın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 26 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Bursa Devlet Tiyatrosunda sahne alacak Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği "Entrikalı Dolap Komedyası"nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman üstleniyor.

Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in rol aldığı oyunda, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar esprili bir dille aktarılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 ve 30 aralık'ta 20.00'dan itibaren sahnelenecek.

Taner Turan'ın yazıp yönettiği "Sihirli Kapı" oyununun dekoru Özlem Karabay, ışık tasarımı Rahmi Özan, müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral'ın da rol aldığı oyun, hayali ormanlar ülkesinden "Bay Bilgin" adındaki mucidin, icat ettiği kapıyla bugüne yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor. Fantastik görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle dikkat çekici anlatıma sahip oyunda, çocuklara, doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğu anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 27 ve 29 Aralık'ta saat 14.00'te izleyiciyle buluşacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyununu sahneleyecek. Orhan Asena'nın yazdığı oyunun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan üstleniyor.

Oyunun dekoru Sertel Çetinel, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı Zeynel Işık, müzikleri ise Fatih Veli Ölmez'e ait.

Eserde, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylara yer veriliyor. Tahtın, çocukları Bayezid ile Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda 29 Aralık Salı günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement