Bursa'da Memurlardan Zamlara Kazıklı Protesto - Son Dakika
Politika

Bursa'da Memurlardan Zamlara Kazıklı Protesto

Bursa\'da Memurlardan Zamlara Kazıklı Protesto

Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri, memura yapılan zamları Ak Parti İl Başkanlığı önüne kazık bırakarak protesto etti.

28.10.2014 16:47  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri, memura yapılan zamları Ak Parti İl Başkanlığı önüne üzerine elektrik, su, doğalgaz, ekmek, gıda, et, meyve ve ulaşıma zamlarının yazılı olduğu kazıkları bırakarak protesto etti.

Memura yapılacak zammın açıklanmasının ardından Bursa'da Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri eylem yaptı. 2015 için ön görülen yüzde 6'lık zammı yetersiz bulan memurlar yıl içinde yapılan elektrik, su, doğalgaz, ekmek, gıda, et, meyve ve ulaşım zamlarının yazılı olduğu kartondan kazıklarla Ak Parti İl Başkanlığı önüne geldi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, toplu sözleşmede memurlara ayrılan kaynağın 2,97 milyar lirasının masada bırakıldığını söyledi. Yapılan zammı eleştiren Türkoğlu, toplu sözleşmeyi imzalayan Memur-Sen'i memurları sırtından vurmakla suçladı.

Türkoğlu, yapılan 123 lira zammın en düşük memura ylımlarına yüzde 6,6, ortalama memur maaşına yüzde 5,2 artış anlamına geldiğini belirterek, " 9 aylık enflasyon yüzde 6,43 oldu. Doğalgaz, elektriğe, uya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son 9 ayda yüzde 11 artarken, et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Bir ailenin zorunlu harcamaları 9 ay içinde 363 lira yükseldi. 2014 enflasyon hedefi yüzde 5,3'ten yüzde 9,4'e çıkartıldı. Zamları yüzde 5,3'e göre verilen memurlar yüzde 9,4 enflasyona mahkum edildi. Emeklileri, ek gösterge, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memur karşısına ne yüzde çıkacaklar" dedi.

Memurlara yüzde 12 zam yapılması gerektiğini söyleyen Türkoğlu, mağduriyetlerinde giderilmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından memurlar hazırladıkları zam kazıklarını Ak Parti İl Başkanlığı önüne bıraktı. Memurların olaysız şekilde dağılmasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı'ndan bir görevli karton kazıkları yerinden alarak binanın içine götürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bursa'da Memurlardan Zamlara Kazıklı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.

  • Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    17:09 Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında görüşülen 2023 Yılı Faaliyet Raporu, denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca CHP Grup Sözcüsü Alp Bölükbaşı, denetim raporunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement