Bursa'da Ocak Ayının Gündeminde Neler Vardı? - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Ocak Ayının Gündeminde Neler Vardı?

MTM, Ocak ayında Bursa'da gündemi belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı.

12.02.2013 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte, MTM verileriyle hazırlanan Bursa Gündemi…

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) seferlerine başladı…

İstanbul ile Bursa arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO), Norveç'ten alınan deniz otobüsü ile ilk seferini gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İskelesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olmasını hedeflediklerini dile getirdi ve ilk kez denize açıldıklarını, bunun çok önemli olduğunu bildirdi. Konuşmaların ardından kurdele kesildi, Altepe ile törene katılan çok sayıda davetli, süslenen 340 kişilik Hüdevandigar adlı deniz otobüsüne binerek, İstanbul Kabataş İskelesi'ne hareket etti. Budo'nun kendisine rakip gelmesiyle İDO da çeşitli kampanyalar başlatarak, fiyatlarda indirim yapmasıyla adından bahsettirdi.

Ertuğrul Sağlam'ın istifası çok konuşuldu…

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ocak ayının son haftasında istifa ettiğini açıklayarak herkesi şaşırttı. Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, görevinden istifa ettiğini açıklayan Sağlam,'Yeniden gelebilmek için gidiyoruz' dedi. Sağlam, futbolcuların da katıldığı basın toplantısında, görevde bulunduğu süre içerisinde sayısız zaferlere, başarılara, kırılması güç rekorlara ulaştıklarını ve kendilerinin de eksikleri olduğunu dile getirdi. Yeşil-beyazlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılan teknik adam, duygusal anlar yaşadı.

Bursaspor stad şoku yaşadı…

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 45 bin kişilik Timsah Arena Stadyumu inşaatının yüklenici firma GİNTAŞ'ın maddi sıkıntı içinde olması nedeniyle durduğu açıklandı. Stadyumu yaptıran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kaba inşaatın yüzde 95'lik bölümünün tamamlandığını belirterek, gerekirse inşaatın başka bir müteahhide verileceğini söylediler. Timsah Arena inşaatının yapımını üstlenen ve maddi sıkıntı içinde bulunduğu bildirilen GİNTAŞ firması sahipleri Necip Naci Doğru, Zafer Tolunay ve Enver Eren Bursa 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nden iflas erteleme istedi. Mahkemede bu talep üzerine 2 mali müşavir ve bir inşaat mühendisinden oluşan kayyum atadı. Mahkeme ayrıca şirketin mal varlığının korunması için tedbir kararı aldı. Kayyum heyetinin hazırlayacağı rapor mahkemeye sunulacak ve rapor incelendikten sonra yapılacak duruşmada mahkeme ya şirketin iflasına ya da iflas ertelemesine karar verecek. GİNTAŞ ise yaptığı açıklamada, Timsah Arena inşaatının ve çatı imalatının devam ettiğini belirtti.

Hollanda'da Bursa rüzgarı esti...

Hollanda'nın Utrecht kentinde bu yıl 42.kez kapılarını açan Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı sona erdi. 8 – 13 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye'nin 750 metrekarelik alanda 40 katılımcı kuruluş tarafından temsil edildiği fuarda, bu yıl ilk kez valilik de yerini aldı. Turizm çalışmaları kapsamındaki faaliyetlerini son yıllarda artıran Bursa'nın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile termal kapasitesi, kış turizmindeki gücü ve potansiyeline yönelik özel yayınların dağıtıldığı stant, çok sayıda özel konuğu ağırladı ve hem Türk ve hem de Hollandalı gazetecilerden büyük ilgi gördü.

En çok konuşulan Bursalılar...

MTM verileriyle hazırlanan Bursa araştırmasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ayın en çok konuşulan ismi oldu. İmralı görüşmeleri ve Bursa'da yürütülen faaliyetler hakkında yaptığı açıklamalarıyla ön plana çıkan Arınç, 2 bin 215 adet haber ve yazıda yer aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, BUDO'nun hizmete başlaması ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından verilen '11.Yılın Yıldızları Ödülü'nde 'Yılın Yıldızı' ödülüne layık görülmesiyle, bin 73 yazıya konu edildi.

Bursa bu markalarla konuşuldu…

MTM'nin aynı araştırmasının sonuçlarına göre, basının gündeminde en çok yer alan Bursa markası, dünyada ilk kez Türkiye'de faaliyete geçirdiği 'Enerji Verimliliği Okulu' projesiyle dikkatleri çeken Bosch oldu. Bosch, Ocak ayında 277 adet haberde adından söz ettirdi.

Bursa gündemini araştıran aynı rapora göre SÜTAŞ, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD başkanı seçilmesiyle ilgili haberlerde adından söz ettirmeyi başardı. Marka, 154 adet haberde yansıma sağladı.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Bursaspor'da yaşanan sorunlar nedeniyle, önce kadro dışı bırakılan ve para cezasına çaptırılan Ozan İpek, sezon sonuna kadar Mersin İdman Yurdu'na kiralandı. Bursaspor ayrıca, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Queens Park Rangers'da forma giyen Anton Julian Ferdinand ile sözleşme imzaladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 43.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ümit Boyner görevini, Bursa firması SÜTAŞ'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüten Muharrem Yılmaz'a devretti.

Bulgaristan Heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Bulgar yöneticiler, Bursa'dan Filibe'ye direkt uçak seferlerinin başlatılması talebinde bulundu.

Arap Turizm Destinasyonu Merkezi ilan edilen Bursa, şehri tanımak için gelen Suudi Arabistanlı gazetecileri ağırladı.

Bursa Valiliği ve Tayland Chiang Mai şehrinin valiliği arasında ekonomik, kültürel, ticari iş birliği protokolü imzalandı.

Bursa'da Sağlık turizmi için yapılan çalışmalar sonucunda Bursa'ya gelen medikal turist sayısı 2011'e göre 2012 yılında yüzde 300 artış gösterdi.

Bursa'da 'BİSİAD Bilişim Ödülleri' ilk düzenlenen törenle ilk kez sahiplerini buldu. Bursa'dan 212 ülkeye bilişim ihracatı ve 70 milyon Türk Lirası ciro yapan firmalar, ödüllerini aldı.

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) İnegöl Temsilciliği, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası binasında düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Ocak Ayının Gündeminde Neler Vardı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.


Advertisement