Bursa'da Öğretmenler Günü Kutlamasına Alınmayan Öğretmenler Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Öğretmenler Günü Kutlamasına Alınmayan Öğretmenler Oturma Eylemi Yaptı

Bursa\'da Öğretmenler Günü Kutlamasına Alınmayan Öğretmenler Oturma Eylemi Yaptı

Sen üyeleri, kutlamanın yapıldığı salonun önünde oturma eylemi yaptı.

24.11.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen üyeleri, kutlamanın yapıldığı salonun önünde oturma eylemi yaptı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursa Valiliği'nin düzenlediği '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlamalarına Türk Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası üyeleri davet edilmedi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı arayan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Sarıkaya'nın kendilerine, "Salona gelseniz dahi alınmayacaksınız. Bu konuda emniyet tedbirleri alındı" dediğini iddia etti. Bursa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi kutlamasına öğretmen sendikalarının davet edilmediğini söyleyen Türkoğlu, "Şu anda salonda öğrencilerin bulunduğu, öğretmenlerin ise olmadığı bir öğretmenler günü kutlanıyor. Öğretmensiz bir Öğretmenler Günü kutlanmakta. Öğretmenlerin meşru temsilcileri bu kutlamaya alınmadı. Bu çiftlik mantığıdır. Bu diktatörlüktür" dedi.

SADECE BİR SENDİKANIN ÜYELERİ ALINDI

Salona sadece Eğitim-BirSen'e üye olanların alındığını iddia eden Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık da, "Bir sendika üyeleri salonu doldurmuş. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya kendi iradesiyle değil, Eğitim-Bir'in dayatmasıyla bu günlere getirdi. Sarıkaya'yı istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Salona alınmayan Türk Eğitim Sen üyeleri oturma eylemi yaparken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile diğer yöneticiler ise salona diğer kapıdan girdi. Tören sırasında salonda yaşanabilecek olası bir eyleme karşı Vali Karaloğlu'nun korumaları önlemleri artırdı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Öğretmenler Günü Kutlamasına Alınmayan Öğretmenler Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement