Bursa'da Orjinal Otçu Göçünde Coşku Tavan Yaptı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Orjinal Otçu Göçünde Coşku Tavan Yaptı

Bursa Giresun Dernekleri tarafından bu yıl Tuzaklı köyü mesire alanında 20.düzenlenen Otçu Göçü Yayla Şenliğinde coşku tavan yaptı.

16.06.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Giresun Dernekleri tarafından bu yıl Tuzaklı köyü mesire alanında 20.düzenlenen Otçu Göçü Yayla Şenliğinde coşku tavan yaptı.

Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen şenlik tanıtım yürüyüşü sonrasında soluğu şenlik alanında alan on binlerce Giresunlu, doyasıya eğlencenin tadını çıkarırken senede bir kez düzenlen bu etkinlikle El Ele vererek birliktelik örneği sergilediler.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi Metin Güneş, Ak Parti Bursa İl Başkan yardımcıları Recep Tığ, Salih Bahadır, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Başkan Yardımcıları Mustafa Ateş, İzzet Şenocak, Cömert Altınova, Mehmet Bayram, Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve yönetimi, Emek Zekai Gümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abdioğlu, Vakıf Gayrimenkul bölge Müdürü Abdurrahman Tığ, Giresunlular Derneği eski başkanlarından Av.Murat Toker, Naci Özbay, Orm.Müh.Üzeyir Aktaş, Şakir Melikoğlu, Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Durmuş Uslu, İnegöl Giresunlular Derneği Başkanı Nurettin Emanetoğlu, Gisiyad Başkanı Hasan Topkara, Bursa'da bulunan Giresun ilçe ve köy dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bursa başta olmak üzere çevre illerden de gelen Giresunlular ile Şenlik alanına günler öncesinden çadır kurarak Ata gelenekleri Otçu Göçünü orijinal bir şekilde icra etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten, Bursa Giresun Dernekleri Başkanı Adnan Kara "Bugün burada çok anlamlı ve güzel bir etkinliğe imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün derneklerimiz ile birlikte organize ettiğimiz bu şenlikte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı ve derneklerine sahip çıkarak buraya akın eden siz değerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BOŞA HARCAYACAK ZAMANIMIZ VE PARAMIZ YOK"

Göreve gelme sebeplerinin ana unsularından olan Bursa'da Giresunlulara kalıcı bir eser bırakma projesi üzerine yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Adnan Kara, "Yönetim ekibimiz, değerli İş adamlarımız ve bürokratlarımız ile birlikte Bursa'da Giresunlulara kalıcı bir eser bırakmak için yoğun gündem oluşturuyoruz. İnşallah kısa sürede derneğimize bir yer tahsisi yaparak üzerine bir kültür evi inşa edeceğiz. Hedeflerimiz bu doğrultuda olduğu için dernek olarak boşa harcayacak paramız bulunmuyor" dedi.

"SANATÇISINA VE DERNEĞİNE SAHİP ÇIKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Giresunlular arasında bir ilke imza atarak sanatçısıyla, teknik ekibiyle Giresun gelenek ve göreneklerine uygun bir şenliğin ortaya çıkmasının en önemli unsurlarından olan, sanatçısına ve derneklerine sahip çıkan Giresunlulara ve Bursalı hemşerilerine teşekkür eden Başkan Adnan Kara, "Bursa'da büyük bir nüfusumuz bulunuyor. Bizler bu kentin ana unsuruyuz, olmazsa olmalarıyız. Ekonomide ve siyaside var olarak Bursa'nın şehir kimliğine değer katmanın hesaplarını yapıyoruz" dedi.

Sunumunu Erdal Avcı, Onur Durmuşkaya ve Yakup Çukur'un yaptığı şenlikte Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz, Giresunlular Derneği Eski Başkanları Av.Murat Toker, Üzeyir Aktaş, Gisiyad Derneği Başkanı Hasan Topkara, Vakıf Gayrimenkul Değerleme Bölge müdürü Abdurrahman Tığ ve Ak Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Salih Bahadır birer selamla konuşması yaparak, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ettiler. Şenlik alanında davetlilere yemek ikramı yapılırken, Giresun'un en büyük markaları arasında yer alan Freşa içecek dağıttı.

GİRESUNLU SANATÇILAR HALKI COŞTURDU

Kanal28 Tv ekranlarından 2 gün boyunca Canlı olarak yayınlanan Otçu Göçü Şenliğinde Karadeniz bölgesinin güçlü seslerinden, Giresunlu sanatçıların söylemiş olduğu türküler, horonlar ve karşılamalar oynayarak eylenen Giresunlular, şimdiden önümüzdeki senenin planlarını konuşmaya başladılar. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Orjinal Otçu Göçünde Coşku Tavan Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement