Bursa'da "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" Başladı

Bursa'da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne hareket kazandırılması amacıyla düzenlenen ve bir ay sürecek "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri", kortej yürüyüşüyle başladı.

22.04.2016 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne hareket kazandırılması amacıyla düzenlenen ve bir ay sürecek "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri", kortej yürüyüşüyle başladı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Pirinç Han yanında düzenlenen törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, çarşıda 4 bin civarında iş yeri bulunduğunu söyledi.

Bölgede 25 bin kişinin çalıştığını ve 100 bin dolayında kişinin bu çarşıdan geçimini sağladığını belirten Avcı, "Bölgenin yeniden çekim merkezi olması, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgemizin 7 asırlık misyonuna katkı sunması açısından önem arz etmektedir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, alışveriş şenliğinin çarşıya hareketlilik getireceğini ve esnafın yüzünü güldüreceğini söyledi.

Etkinliklerin 22 Mayıs'a kadar devam edeceğini bildiren Altepe, şöyle konuştu:

"Amacımız, çarşılarımızın şenlenmesi ve esnafımızın daha fazla iş yapması, bunun teşvik edilmesi. İşte bunları diğer ticaret mekanları yapıyordu. Bunlar her zaman için uygulanan metotlardı. Ama, başta uygulanması gereken yer çarşıydı. İşte şimdi bu güzellikleri de burada uygulamış oluyoruz. İnşallah bunun da semeresini esnafımız en güzel şekilde görecek. Çarşı canlı olursa şehir canlı olur. Çarşı çökerse şehir çöker. Bursa, bir tarih şehri. Bursa, her ne kadar büyürse büyüsün, merkezi Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgemiz ile Ulu Cami. Bursa'ya gelecek herkesin ziyaret edeceği birinci nokta Ulu Cami ve civarı çarşılar. Onun için bu konuda Bursamız şanslı. Çarşımızın rakibi yine çarşı."

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın da katıldığı törenin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrası protokol üyeleri, çarşıdan alışveriş yaptı.

Etkinlikler kapsamında çarşıdaki katılımcı iş yerlerinden 100 lira ve üzerinde alışveriş yapanlara kupon verilecek ve çekiliş sonucu 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 akıllı cep telefonu hediye edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • realist: defolun gidin yobazlar!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement