Bursa'da PTT Çalışanlarından Yasa Tasarısına Karşı Eylem - Son Dakika
Güncel

Bursa'da PTT Çalışanlarından Yasa Tasarısına Karşı Eylem

Bursa\'da PTT Çalışanlarından Yasa Tasarısına Karşı Eylem

Bursa'da PTT A.Ş.Kanun Tasarısı'nı eleştiren kurum çalışanları, Heykel Merkez Postanesi önünde eylem yaptı.

27.03.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nı eleştiren kurum çalışanları, Heykel Merkez Postanesi önünde eylem yaptı.

Meclis'te görüşülecek PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'na karşı çıkan Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber- Sen, KESK'e bağlı Haber-Sen, Bağımsız Haber Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen tarafından Türkiye genelinde düzenlenen eylem, Bursa'da Heykel Merkez Postanesi önünde yapıldı.

Birlik Haber-Sen'in eylemden çekildiğini bildirmesiyle başlayan eyleme yaklaşık 100 postacı katıldı. Bursa'da eyleme destek veren 800 çalışan adına basın açıklamasını okuyan Yeliz Bilgin, PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesinin taşeronlaşmanın önünü daha da açacağını belirtti. Bir sonraki aşamanın özelleştirme olacağını dile getiren Bilgin, "Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye kadro verilirken, şimdi bizim kadrolarımıza neden göz dikildi? Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz? PTT çalışanları bu yağma sürecine izin vermeyecek. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. PTT'yi A.Ş. yapan yasa tasarısının derhal Meclis'ten çekilmesini istiyoruz. Yasa geri çekilene kadar eylemlere devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler önce Kent Meydanı'na ardından da Ak Parti Bursa İl Başkalığı önüne yürüdü. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da PTT Çalışanlarından Yasa Tasarısına Karşı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement