Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek - Son Dakika
Güncel

Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Bursa\'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Bursa'da Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı.

28.01.2015 17:03  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 gün iş göremez raporu verilen Dr. Avşar'a yapılan bu saldırı, Bursa Tabipler Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın düzenledikleri basın toplantısı ile protesto edildi.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Dörçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, dün bir hastasını poliklinikte muayene ederken, tartıştığı hasta yakının saldırısına uğradı.

Aldığı darbeler sonucu yaralanan Opr. Dr. Avşar, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. On gün iş göremezlik raporu verilen hekim daha sonra taburcu edildi.

Doktora bu saldırı, Bursa Tabipler Odası Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Saldırının yapıldığı hastanenin önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Ercan Ertürk, Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulanmaya başladıktan bu yana 'Sağlıkta Şiddet'in gündemlerindeki ana unsuru oluşturduğunu açıkladı. Dün bir meslektaşlarının, bu kez Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde saldırıya uğradığını, kendisine on gün süreyle iş göremezlik raporu verildiğini hatırlatan Dr. Ertürk şöyle dedi:

"Uygulanan bu neo-liberal program sağlıkta insanı değil, öncelikle kar etmeyi hedef almaktadır. Sektördeki şiddetin son bulmamasının nedeni de budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı hastalarımızı prim, katkı payı gibi ödemelerle zor durumda bırakırken, hekim ve sağlık çalışanlarına ise kısa sürede çok sayıda hastaya hizmet sunmak zorunluluğu getiriyor. Doğal olarak bu sistemde nitelikli bir sağlık hizmetinden söz etmek mümkün değildir. Gerek performans, gerek yönetici baskısı altındaki sağlık çalışanları ruhsal ve fiziksel olarak büyük bir yıkım içerisindeydi. Bu nedenle Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır. Herkese eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulmalı. Kamu ağırlıklı sağlık sistemi kurulmalıdır."

Basın toplantısında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ergül Çiçek de, kışkırtıcı sağlık politikaları yüzünden, halk ve sağlık çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Çiçek, "Nereden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşı olan biz sağlık çalışanları, sağlıkta yaşanan bu şiddeti kınıyor ve son bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım ise yaşanılan olaydan son derece üzgün olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement