Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek - Son Dakika
Güncel

Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Bursa\'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Bursa'da Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı.

28.01.2015 17:42  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı.

10 gün iş göremez raporu verilen Dr. Avşar'a yapılan bu saldırı, Bursa Tabipler Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın düzenledikleri basın toplantısı ile protesto edildi.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Dörçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, dün bir hastasını poliklinikte muayene ederken, tartıştığı hasta yakının saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonucu yaralanan Opr. Dr. Avşar, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. On gün iş göremezlik raporu verilen hekim daha sonra taburcu edildi.

Doktora bu saldırı, Bursa Tabipler Odası Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Saldırının yapıldığı hastanenin önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Ercan Ertürk, Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulanmaya başladıktan bu yana 'Sağlıkta Şiddet'in gündemlerindeki ana unsuru oluşturduğunu açıkladı.

Dün bir meslektaşlarının, bu kez Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde saldırıya uğradığını, kendisine on gün süreyle iş göremezlik raporu verildiğini hatırlatan Dr. Ertürk şöyle dedi:

"Uygulanan bu neo-liberal program sağlıkta insanı değil, öncelikle kar etmeyi hedef almaktadır. Sektördeki şiddetin son bulmamasının nedeni de budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı hastalarımızı prim, katkı payı gibi ödemelerle zor durumda bırakırken, hekim ve sağlık çalışanlarına ise kısa sürede çok sayıda hastaya hizmet sunmak zorunluluğu getiriyor. Doğal olarak bu sistemde nitelikli bir sağlık hizmetinden söz etmek mümkün değildir. Gerek performans, gerek yönetici baskısı altındaki sağlık çalışanları ruhsal ve fiziksel olarak büyük bir yıkım içerisindeydi. Bu nedenle Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır. Herkese eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulmalı. Kamu ağırlıklı sağlık sistemi kurulmalıdır."

Basın toplantısında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ergül Çiçek de, kışkırtıcı sağlık politikaları yüzünden, halk ve sağlık çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Çiçek, "Nereden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşı olan biz sağlık çalışanları, sağlıkta yaşanan bu şiddeti kınıyor ve son bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım ise yaşanılan olaydan son derece üzgün olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.


Advertisement