Bursa'da Servis Otobüslerine Kısıtlama Geliyor... - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Servis Otobüslerine Kısıtlama Geliyor...

Bursa\'da Servis Otobüslerine Kısıtlama Geliyor...

Bursa’da her geçen gün daha içinden çıkılmaz hal alan trafik çilesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de gündemine taşındı.

22.09.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da her geçen gün daha içinden çıkılmaz hal alan trafik çilesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin de gündemine taşındı. Muhalefet, trafikte sürücülerin cinnet halini aldığını, yeni yapılan kavşakların rahatlama sağlamadığını kaydederken, Başkan Altepe de toplu taşıma kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini, izinleri olmadan çalışan servis otobüslerine ise müsade edilmeyeceğini kaydetti.

Başkan Recep Altepe, İstanbul Yolu'nda T2 tramvay hattı inşaatının hızlandığını, Mudanya Köprülü Kavşağı'ndaki Dikkaldırım yan yolunun ihalesinin yapıldığını, Panayır'da da inşaatın yakında başlayacağını kaydederek, "Bağlantı yollarıyla Mudanya Kavşağı'nı daha etkin hale getiriyoruz. Mihraplı Körpülü Kavşağı yapılacak. Hasköy Balat arasındaki köprüyü açacağız. Panayır Kavşağı inşaatı başlarken, Yunuseli arasındaki yolu genişletiyoruz. Burası Tayyip Erdoğan Bulvarı'na ulaşıp yeni bir arter oluşacak. Ayrıca İzmir Yolu'na alternatif olan Murat Hüdavendigar Bulvarı'nda da sona gelindi" dedi.

Trafik sıkıntısının metropol şehirlerin en büyük sıkıntısı olduğunu belirten Recep Altepe, "Bursa coğrafyasına baktığımızda merkezde 600 bin kişi olması lazım, 2 milyon 300 bin insan var. Yoğunluğu sıkıntısı bitmiyor. Ulaşım her zaman en büyük problem. Bir kültür oluşması lazım. Toplu ulaşımın tercih edilmesi lazım. Kestel'den Görükle'ye raylı sistem var. İstanbul Caddesi'nde yapılıyor. O insanlar aracıyla çarşıya gitmeye ulaşıyor. Araç sahiplerinin yüzde 60'dan fazlası son 10 yılda araç sahibi olmuş. Biz sistemi kurmuşuz, metro hattımız kesintisiz şekilde çalışıyor. 300 bin yolcuya çıktık. Biz bunu ilave vagonlar da yaptırıyoruz. Sefer sayısı 10 dakikadan 5 dakikaya düşünce 600 bin yolcuya yükseliyor. 900 bine çıkabilir. Şehir iki katı büyüse yeterli sistem var. Bu pek kullanılmıyor. Zorlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Ankara, İstanbul, Mudanya, İzmir yolunda trafik ışığı olmadığını ifade eden Altepe, "Ankara yolunda ışık yok. İstanbul yolunda kaldırılıyor. Mudanya kavşağına kadar yok. Kavşaklar köprüler yapılıyor. Herkes aracını birer kişi kullanıyor . Minibüste bile tek kişi var. Herkes kendi aracıyla tek başına çıkarsa trafiğin sıkışmama ihtimali yok. Tokyo'da anaokulu öğrencileri bile bir ucundan diğerine 3 aktarmalı metroyla gidiyor. Toplu ulaşım kültürünün geliştirilmesi, trafik kültürüne yerel yönetimin karışması gerekiyor. Halkımızın da kentlileşme ve toplu ulaşımı kullanma oranını arttırması gerekiyor. Bu medeniyet göstergesi." şeklinde konuştu.

Bursalıların son 1,5 senede taksiyi kullanmaya alıştığını, 600 dolmuşun dönüştüğünü hatırlatan Başkan Altepe, "Sadece 30 tane Garaj Heykel hattında dolmuş kaldı. Onlar da taksiye dönecekler. Verilenl süre doldu. Onların da gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

Metro yaptık, 100'den fazla servis otobüsü gidiyor

Görükle'ye Bursaray yapıldığını ancak buraya ulaşmak için şehri boydan boya giden 100'den fazla servis otobüsü tespit edildiğini anlatan Başkan Altepe, "Normalde izin vermiyoruz. Nasıl onay aldılar. Biz de onları iptal ettireceğiz. Yıldırım'a yer altından gitmemiz gerekiyor. Çekirge Caddesi yetmiyor. Delme tünelle Çekirge ve Yıldırım'a metro yapacağız. Çevre yolundan 50 bin araç geçiyor. 10 yıl önceki halini düşünsek, Bursa şehir merkezi trafiği içinden çıkılmaz hal alırdı" diye konuştu.

Trafik cinnete dönüştü

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, yeni yapılan köprülü kavşağa rağmen trafiğin rahatlamadığını vurgulayarak, "Her yerde sıkıntı sürüyor. Kent Meydanı'ndan Nilüfer aksına, Korupark önünden Mudanya'ya kadar insanlar yoldalar. Yıldırım bölgesinde okullar açıldıktan sonra çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bursa'nın trafikle ilgili sıkıntısı var. Bizim çözmemiz gereken bu trafik işini çözmekle bir master plan, bir açık oturum, bir teknik değerlendirme yaparak çözmemiz gerekiyor. İnsanlar pazartesi günü cinnet geçirecek duruma geldiler. Ovaakça bölgesinde sıkıntı yoktu. Ama şimdi 1,5 saate yakın insanlar evlerine gidemiyor. Gidenler stresle sağlıkları bozulacak noktaya geliyor. Güvenlik noktası var. Bursa'ya doğru gelişte bir şerit daraltılıyor. Burada bir alternatif bulmakla ilgili çözüm önerilerini konuşmalıyız" şeklinde konuştu.

Trafik denetimleri yetersiz

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de trafik çilesinin gittikçe arttığını, 737 bin kayıtlı aracın hiç bir kısıtlamaya tabi tutulmadan trafiğe çıktığını kaydederek, "Şehir içinde otobüs, kamyon, TIR, otomobiller birlikte gidiyor. Denetimler yeterli değil, şerit ihlallerini kimse kontrol etmiyor, tonajlı araçlar kontrol edilmiyor. Yanlış parklanmaya göz yumuluyor. Sinyalizasyonlar gözden geçirilmeli. Sinyalizasyon hataları kazalara sebebiyet vermektedir. Trafik yükünün yoğun olduğu saatlerde trafik polislerinin görevlendirilmesi gerekir" şeklinde konuştu - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Servis Otobüslerine Kısıtlama Geliyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement