Bursa'da Soma İşçilerine Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Soma İşçilerine Destek Eylemi

Bursa'da bazı sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeler, Soma'da madende yaşamını yitiren maden işçileri için yürüyüş gerçekleştirdi.

15.05.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bazı sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeler, Soma'da madende yaşamını yitiren maden işçileri için yürüyüş gerçekleştirdi. 'Hükümet İstifa' sloganı atan yaklaşık 2 bin kişilik grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Bursa'da, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği üyeleri, Soma'da madende yaşamını yitiren işçiler için bugün yürüyüş düzelendi. 'Hükümet istifa' sloganları ile yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin kişilik grup Setbaşı Caddesi'nden 100 metre uzaklıktan  Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Ellerinde 'Madende Ölüm Kader Değildir' yazılı pankartlar taşıyan grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç, şöyle konuştu:

"Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırılmaya karşı sabrı kalmamıştır. Yıllarca kamu eliyle üretimin yapıldığı madenler, özel sektöre devredildikten sonra iş kazalarında patlama meydana gelmiştir. İş cinayetleri yüzde 40 artmıştır."

Grup üyeleri daha sonra kısa bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Soma İşçilerine Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement