Bursa'da "Tüketici Hukuku" Semineri - Son Dakika
Güncel

Bursa'da "Tüketici Hukuku" Semineri

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından "Meslek İçi Eğitimler, Tüketici Hukuku ve 6502 Sayılı Yasanın Uygulanması" konulu seminer verildi.

03.02.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından "Meslek İçi Eğitimler, Tüketici Hukuku ve 6502 Sayılı Yasanın Uygulanması" konulu seminer verildi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde düzenlenen seminere, Bursa, Yalova ve Bilecik illerinden avukatlar katıldı.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Cumhur Arıkan, seminerdeki sunumunda eğitim çalışmalarının önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Tüketici yasası en son değişikliğiyle hukuk hayatımıza yeni yerleşen bir yasa ama çok eskiden beri açtığımız davalarda özellikle ihtilaflarda ister istemez tüketici hukukuna değiniyorduk. Bir yasa olarak hayata geçmediği için tüketici hukuku adı altında değildi. Sadece alacak davaları ve sözleşmelerden doğan ihtilaflardan dem vuruyorduk. Özellikle meslektaşlarımızı ilgilendiren ve mahkemelerin görevlerini değiştiren bir yasa oldu. Özellikle artık bu kanunla tüketici ilçe ve il hakemlerinin görevleri net bir şekilde belirlendi. Mahkemelerin görev alanına giren hususlar da mahkemelerin görev alanı belirlendi. Asliye hukuk ve ticaret mahkemelerinden mahkemelerin görevleri tüketici mahkemelerine geldi. Muhtemelen Bursa'da 7 tüketici mahkemesi var. Zaman içerisinde belki Bursa'ya da yetmeyecek. Yeni tüketici mahkemelerinin kurulması gerekecek çünkü görev alanları geniş."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Tüketici Hukuku' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement