Bursa'da Vali Küçük ve Başkan Altepe Oylarını Kullandı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Vali Küçük ve Başkan Altepe Oylarını Kullandı

Bursa\'da Vali Küçük ve Başkan Altepe Oylarını Kullandı

Bursa’da Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasında oylarını eşleriyle birlikte kullandı.

16.04.2017 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasında oylarını eşleriyle birlikte kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk oylamasında oyunu kullanmak için 10.30 sıralarında eşi Hüsniye Altepe ile birlikte 1. Murat İlkokuluna geldi. Oyunu 1048 numaralı sandıkta kullanan Başkan Altepe, sandık görevlileri ve oy kullanmak için gelen vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, oyunu kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından okul bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Altepe, Türkiye'nin önemli bir eşikten geçtiğini ve Türk demokrasi hayatı için tarihi bir gün yaşadığını kaydetti. Bugün son sözü halkın söyleyeceğini dile getiren Başkan Altepe, halk oylamasının huzur ve güven içinde tamamlanması temennisinde bulundu.

Türk halkının bugüne kadar sandıkta iyi sınavlar verdiğini ve sandık başında büyük devrimler yaptığını ifade eden Başkan Altepe, "Uzun süredir gündemde olan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi son 1,5 aydır da yoğun şekilde konuşuldu, tartışıldı. Her türlü yönü anlatıldı. Türkiye için yeni bir sistem. Artık Türkiye'de taşların yerine oturması için adımlar atılması isteniyor, hükümet ve yönetim tarafından. ve bunu destekleyen partilerle birlikte. Her zaman olduğu gibi son sözü büyük Türk milleti söyleyecek. Halkımızın kararına saygılıyız. Bu karar inşallah ülkemize, Türk İslam dünyası için de hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Vali Küçük oy sırası bekledi

Vali İzzettin Küçük ise saat 11.00 sıralarında geldiği Hamzabey İlkokulunda yoğun bir katılımla karşılaştı. Vatandaşlar oylarını kullanmak için kuyruklar oluştururken, bazıları Vali İzzettin Küçük'e sırasını vermek istedi. Ancak Vali Küçük, vatandaşların bu isteğini geri çevirerek sırasını beklemeyi sürdürdü. Eşi Ayşe Küçük ise oyunu kullanan Vali Küçük, "Halk oylamaları ve seçimler demokrasinin şölen günleridir. Çünkü halk iradesinin tecelli ettiği yerler ve zamanlardır. Bursa'da 5 bin 731 sandıkta 2 milyon 107 bin seçmenimiz var. Bütün il ve ilçelerde, köylerde her türlü tedbiri aldık. Bu amaçla 5 bin 650 polis görevlendirdik. Bin 700'e yakın da jandarma personeli görevli. Bunun dışında elektrik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri de görevleri başındadır. Vatandaşımızın hür iradelerini engellemeye tabi olmadan sandığa yansıtmaları için her türlü tedbir alınmıştır. Yarın da yine beraber olacağız. Nice seçimler ve referandumlar yaşadık. Bursalılar yine bugünkü gibi yarın da işlerine devam edecekler" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Vali Küçük ve Başkan Altepe Oylarını Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement