Bursa'da Zeki Müren'in Dev Heykeli Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Zeki Müren'in Dev Heykeli Dikilecek

Bursa\'da Zeki Müren\'in Dev Heykeli Dikilecek

Bursa'da, Türk Sanat müziğine ve eğitime sağladığı katkıları ile unutulmayan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in anısını yaşatmak için 2,5 metre büyüklüğünde dev heykeli yapılacak.

15.08.2014 11:05  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Türk Sanat müziğine ve eğitime sağladığı katkıları ile unutulmayan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in anısını yaşatmak için 2,5 metre büyüklüğünde dev heykeli yapılacak.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Müren'in kabrini de süsleyen Heykeltraş Ferit Özşen tarafından hazırladığı taslak heykellerin Bursalı'ların beğenisine sunulacağını kaydetti.

Türk Sanat müziğinin unutulmaz değeri Zeki Müren'in mezarı, Bursa'ya gelen turistlerin ziyaret etmeden gitmediği yerlerden birisi. TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, 'Sanat Güneşi'nin anısını yaşatmak ve sevenlerini mutlu etmek için yeni bir projeye imza atıyor.

Zeki Müren'in heykelini yaptıracak olan vakıflar ilk adımı attı. TEV Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe ile görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını belirterek, Bursa'nın iç turizmine de destek olmak istediklerini kaydetti.

'KENTTE BİR SANATÇI KÖŞESİ OLMALI'

Kentte bir sanatçı köşesi olması gerektiğini ifade eden Çalışkan, "Biz ilk adımı Sanat Güneşi'nin heykelini yaptırarak başlatmak istiyoruz. Bursa'da yetişip Türkiye'de benimsenmiş birçok ünlü sanatçı, yazar, siyasetçi var. Onlarında bulunduğu bir köşe olmalı. Diğer sanatçılarında heykelinin yapılması iç turizme katkı sağlayacaktır" dedi.

'EĞİTİM GÜNEŞİ'

Zeki Müren ve babası Kaya Müren'in mezarlarının kubbelerini yapan heykeltıraş Ferit Özşen tarafından 2,5 metre uzunluğunda bronz heykel hazırlanacağını kaydeden Çalışkan, Atatürk Stadyum ile ilgili projenin tamamlanması beklediklerini söyledi. Örnek heykelleri Bursalı'lara sunarak da tercih yapmak istediklerini ifade eden Mehmet Çalışkan şöyle konuştu:

"Zeki Müren bizim için sadece sanat değil 'eğitim güneşi'. Bu güne kadar Zeki Müren Burs Fonundan 2 bin 251 üniversite öğrencisi faydalandı. Şu an 238 öğrenci fondan faydalanıyor. TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı ile birlikte kurduğumuz Özlüce'deki Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde 200'ün üzerinde öğrenci eğitim- öğretim alıyor. Bunların içinde de başarılı 10 öğrenciye destek veriyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Zeki Müren'in Dev Heykeli Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement