Bursa'daki Cinayetin Davası - Son Dakika
Yerel

Bursa'daki Cinayetin Davası

Merkez Yıldırım ilçesinde torununu kaçıran kişiyi bıçakla öldürdüğü öne sürülen 65 yaşındaki kadının yargılanmasına başlandı.

10.04.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, torununu kaçıran kişiyi bıçakla öldürdüğü iddia edilen 65 yaşındaki kadının yargılanmasına başlandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Hanife A. (65) katıldı.

Hanife A. duruşmadaki ifadesinde, küçük yaştan beri büyüttüğünü torunu N.K'nın velayetinin kendisinde olduğunu, torunuyla olaydan bir ay önce eve geç geldiği için münakaşa ettiklerini, bu tartışmadan sonra onun davranışlarının değiştiğini söyledi.

Torununun "Annemde kalacağım" diyerek evden ayrıldığını, annesini aradığında torununun eve gitmediğini öğrendiğini belirten Hanife A, "Polise başvurarak torumun bulunmasını istedim. 15 gün sonra torunum bulundu. Bize teslim ettiler. Torunumun, maktul Aykut Gültekin ile kaçtığını öğrendik" dedi. Devamsızlık nedeniyle torununun sınıfta kaldığını öğrendiğini belirten sanık, olay anını şöyle anlattı:

"Olay günü namazımı kıldıktan sonra kızım ve torunumla yemek yedik. Çay içerken torum uyuyakaldı. Balkonda otururken kapı çaldı. Kapıyı açan kızım, Aykut Gültekin ile tartışmaya başladı. Ne hakla buraya geldiğini soruyordu. Ben onun geldiğini görünce masada bulunan bıçağı aldım ve korkutmak için salladım. Geri çekildi, bıçağın ona değip değmediğini bilmiyorum. Merdivenlerden inerken, 'Sen hala torunumu ne yapacaksın' diye sordum. Torunum hakkında küfürler etti. Peşinden giderek onu apartmandan dışarı çıkartmak istedim. Apartman girişindeyken geri döndü ve bir şey çıkartacakmış gibi elini beline götürdü. Diğer elini havaya kaldırarak, küfredince yeniden bıçağı ona doğru salladım. İsabet edip etmediğinin farkında değilim. Bundan sonra fırlayarak ayrıldı. Ben düştüğünü görmedim. 25-30 adım sonra düşmüş. Ben kendisini takip etmedim. Çok pişmanım."

Maktulün annesi Nebahat Gültekin ise "Benim oğlum kuaförde çalışırken, müşteri olarak iş yerine gelen sanığın torunu N.K. ile tanışmışlar. Arkadaşlıkları bir ay kadar sürdükten sonra ikisi birlikte kaçmaya karar vermişler. İki gün İstanbul'da, geri kalan günleri Erdek'te olmak üzere 15 gün Bursa dışındaydılar. Olaydan 3 gün önce kaçtıkları yerden bizim eve geldiler. Akabinde N.K'nın annesi gelerek, evlenmeleri hususunda aileler arasında anlaştık. Çocuk Şube Müdürlüğüne gittiğimizde, kızın yaşının küçük olduğunu, annesinin izniyle evlenebileceği söylediler. Annesi de buna izin vereceğini ve evleneceklerini söyleyince N.K'yı ailesine teslim ettiler" dedi.

Olay günü oğlunun N.K. ile görüşmek istediğini, fakat kızın ailesinin buna izin vermediğini söyleyen Gültekin, "Akşam saatlerinde bir telefon geldi. Oğlumuzun yerde yattığını söylediler. Ben olayı görmedim. Oğlum onların kapısına dayandıysa neden polis çağırmamışlar. Ayrıca bıçaklanmasına rağmen neden sağlık ekiplerine haber vermemişler. Şikayetçiyim, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim 23 yaşındaki oğlum şu an toprak altında" diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen N.K, maktul Aykut Gültekin ile kendi arzusuyla kaçtığını, evlenmelerine annesinin karşı çıktığını belirterek, "Olay günü maktul evimize geldi. Anneme benimle görüşmek istediğini, aksi takdirde evi başımıza yıkacağını söyledi. Annem buna karşı çıktı. Bunu duyan anneannem eline bıçak alarak daire kapısına çıktı. Maktul bize hakaret etti ve ardından da anneannem bıçağı salladı. Bir iki adım attıktan sonra yere düştü" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, tanık olarak çağrılmasına rağmen duruşmaya katılmayan sanığın kızının zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Setbaşı Mahallesi'nde bayan kuaförlüğü yapan Aykut Gültekin lise öğrencisi N.K'yi (17) kaçırarak Balıkesir'in Erdek ilçesine gitmiş, kızdan haber alamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. 8 Ocak'ta, N.K'yi, ailesinin Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi'ndeki eve gelen Gültekin ile kızın annesi arasında tartışma çıkmış, bu sırada evde bulunan anneanne Hanife A. Gültekin'i bıçaklamıştı. Gültekin, olay yerinde hayatını kaybetmiş, Hanife A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'daki Cinayetin Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement