Bursa'daki Gezicilere 33 Beraat - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Gezicilere 33 Beraat

Bursa\'daki Gezicilere 33 Beraat

Bursa’da, Gezi Parkı olayları kapsamında izinsiz gösteri ve yürüyüş düzenledikleri iddiasıyla haklarında 3’er yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 3 avukat ve 3 sendika başkanının da aralarında bulunduğu toplam 33 sanık beraat etti.

13.01.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Gezi Parkı olayları kapsamında izinsiz gösteri ve yürüyüş düzenledikleri iddiasıyla haklarında 3'er yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 3 avukat ve 3 sendika başkanının da aralarında bulunduğu toplam 33 sanık beraat etti.

Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 3'er yıla kadar hapisleri istenen Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin ve avukat olan eşi Kemal Özgür Yetkin ile Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özen, BÜRO-İŞ Bursa Şube Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, Kimya Mühendisleri Odası Eski Başkanı Ali Uluşahin, eski Eğitim-Sen Şube başkanı Hasan Özaydın'ın da aralarında bulunduğu toplam 33 sanık son kez yargılandı. Sanıklar son sözlerinde, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Mahkeme, ifade vermeyen 3 sanığın dinlenmesine gerek görmeyerek kararını açıkladı. Hakim, suçun unsurlarının oluşmadığı ve gösterinin şiddet içermediği gerekçesiyle sanıklarını beraatine karar verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Gezicilere 33 Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement