Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin Eylemi - Son Dakika
Yerel

Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ'de geçen ay üretimin durmasına neden olan eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 82 işçi, imza kampanyası başlattı.

27.06.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ'de geçen ay üretimin durmasına neden olan eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 82 işçi, imza kampanyası başlattı.

Kent Meydanı'nda kurdukları "Diriliş Çadırı" önünde toplanan işçiler, sloganlar atarak vatandaşlardan imza desteği talebinde bulundu.

İş akdi feshedilen işçilerden İbrahim Gürkan, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, yıllardır kendilerinden aidat alan Türk Metal Sendikası'ndan kurtulmak istediklerini kaydetti.

Gürkan, "Birinci ilkemiz, asla işçinin yanında olmayan, onların sorunlarına çözüm aramayan, hakkını arayan işçiyi insan kaynaklarına şikayet eden, işçi örgütlü görünümünde, işçi ve emek karşıtı olan bu sendikadan kurtulmaktır" diye konuştu.

Ücretlerin artırılmasını istediklerini ancak bu konuda çalışmaların yetersiz kaldığını ileri süren Gürkan, şunları söyledi:

"Bu süreçle ilgili işçi çıkartılmayacağı sözü verildiği halde, bu sözlerin günü kurtarmaya yönelik olduğunu gördük. İsnat edilen suçlar o kadar gerçek dışı ki işitme engellileri bile yönetime karşı slogan atmakla suçlayıp işten çıkardılar. Verilen sözlerde durulmadığı gibi mübarek ramazan ayında aralarında altı işitme engellinin bulunduğu 82 arkadaşımız işten atıldı. Asla susmayacağız, durmayacağız, unutmayacağız. Her gün burada ve ülke genelinde hakkımızı arayacağız ve bize yapılan zulmü protesto edeceğiz."

İşitme engelli işçiler de işten çıkarılmalarını, ellerindeki açıklamayı işaret diliyle okuyarak protesto etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement