Bursa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Terör Saldırısı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısında iş yerlerinde hasar oluşan esnafın zararlarının bir an önce karşılanacağını söyledi.

28.04.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısında iş yerlerinde hasar oluşan esnafın zararlarının bir an önce karşılanacağını söyledi.

Bursa'ya gelen Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile saldırının yaşandığı Ulu Cami civarında incelemelerde bulundu.

Esnafı ziyaret eden Ala ve Müezzinoğlu, civardaki iş yeri sahipleriyle dükkanlarında görüşerek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Daha sonra Müezzinoğlu ile Muradiye Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Ala, çıkışta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terör ve terör ittifaklarıyla ciddi mücadele yürüttüğünü anlattı. Bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

"Hiç kimse Türkiye'yi başka ülkelerle karıştırmasın. Dünyada da Avrupa Birliği'nde de yakın dönemde gördük, bazı terörist saldırılar oldu. Türkiye de gelişmiş ülkeler gibi bu terörist saldırılara karşı uluslararası iş birliğini de dikkate alarak faaliyetlerini sürdürmektedir ve bu devam edecektir. Başka ülkelerdeki karışıklıklar, kaotik ortam ve sıkıntılar, dünyada birtakım büyük problemlere neden olmaktadır. Yanı başımızda bu kaotik ortamdan ortaya çıkan durumdan yararlanmak isteyerek Türkiye'ye yeniden saldırılarına başlayan bölücü terör örgütü de faaliyetlerini daha da artırmıştır ama Türkiye'den de bütün terör örgütleri hak ettiği cevabı almaktadır, bundan sonra da alacaktır."

"Esnafımız bizden herhangi bir şey talep etmedi"

Bursa'daki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ala, olay yeri ve çevresindeki ziyaretlerinden izlenimlerini aktardı.

Ala, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın buradaki metanetini, bizi teselli edercesine konuşmalarını saygıyla selamlıyoruz. Esnafımıza ziyarette bulunduk. Esnafımız, memleketin birliği, bütünlüğü, dirliği için devletiyle, milletiyle hep birlikte tek yürek olarak teröre karşı durulması gerektiğini yinelediler ve kendi duruşlarıyla da bunu tahkim ettiler. Onlar bizi teselli ettiler, onlar bizim nasıl birlikte topyekun, el birliğiyle bu meselenin üzerine gittiğimizde sonuç alacağımızı tekrar altını çizerek yinelediler. Şunu da söylüyorum; esnafımız bizden herhangi bir şey talep etmedi. Hiçbir esnafımız bizden 'bir zararımız, ziyanımız var' diye hiçbir talepte bulunmadı ama biz devlet olmanın gereği olarak kendilerine hemen yarın orada, meydana gelen o patlamada, o menfur terör saldırısından dolayı meydana gelen zararlarının hemen karşılanacağını kendilerine söyledik. İnanın bununla bile ilgilenmediler. O kadar metanet içerisindeler, o kadar vakur bir anlayışla meselelere yaklaşıyorlar ki 'Devlet millet meselesi söz konusu olunca zararın ziyanın esamesi bile okunmaz' dediler ama biz yarın devlet olmanın gereği, siyasi kararlılığımız ve bir kadirşinaslığın örneği olarak, kendilerinin bütün zararlarının karşılığı olarak yarın nakit olarak kendilerine ödeyeceğiz."

İçişleri Bakanı Ala ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, daha sonra Çekirge Devlet Hastanesi'ne geçerek burada tedavileri süren yaralılara da ziyarette bulundu.

Bakanlar Ala ve Müezzinoğlu'na, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile diğer ilgililer eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement