Bursa'dan Suriyeli Mağdurlara Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Bursa'dan Suriyeli Mağdurlara Gıda Yardımı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde toplanan 15 ton gıda malzemesi ve 10 ton un, bir tıra yüklenerek Suriyeli savaş mağdurlarına gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

24.06.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mudanya ilçesinde toplanan 15 ton gıda malzemesi ve 10 ton un, bir tıra yüklenerek Suriyeli savaş mağdurlarına gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, tırların hareketinden önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu araç ile dernek olarak 5 yılda Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderdikleri insani yardım malzemesi miktarının 316 tıra yükseldiğini bildirdi.

Güzelyalı Çayırbaşı Camisi'nin dernek yönetimi ve cemaati tarafından bir ay içinde ikinci tırın hazırlandığını belirten Kaptan, "Kendilerine teşekkür ederim. Burada yüzlerce kişinin gayreti ve emeği var. O yüzden bu iki tır çok önemlidir. Allah kendilerinden razı olsun." diye konuştu.

Derneğin Mudanya Temsilcisi Ogün Karagöz de temsilcilik olarak kuruluşlarının ardından geçen 6 ayda 8 tıra ulaştıklarını anlattı.

Suriye'deki Türkmenlere ve mazlumlara yardımcı olmayı, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Karagöz, "Bu erzaklar iki gün sonra Suriye'deki kardeşlerimize ulaşmış olacak. Destek olan herkese teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

İçinde 15 ton gıda malzemesi ve 10 ton un bulunan tır, dua edilmesinin ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'dan Suriyeli Mağdurlara Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement