Bursa'dan Yola Çıkan Bisikletliler Bilecik'te Mola Verdi - Son Dakika
Yerel

Bursa'dan Yola Çıkan Bisikletliler Bilecik'te Mola Verdi

Bursa\'dan Yola Çıkan Bisikletliler Bilecik\'te Mola Verdi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında Bursa’dan yola çıkan Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) üyesi 10 kişilik bisikletli grubu Bilecik’te mola vererek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret ettiler.

17.09.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında Bursa'dan yola çıkan Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) üyesi 10 kişilik bisikletli grubu Bilecik'te mola vererek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret ettiler.

Bilecik Belediyesinin de üyesi olduğunu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 16-22 Eylül arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle oluşturduğu "Sağlıklı yaşam için hareket et" projesi kapsamında Bursa'dan yola çıkan BUBİDOSD üyesi 10 kişilik bisikletli grubu Bilecik'te mola verdi. Bilecik Belediye Sarayı bahçesinde bulunan tarihi Saat Kulesi önünde mola grup Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı karşıladı. Burada Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) flamasını başkan Yağcı'ya hediye eden gruba, Bilecik'e özgü ayva lokumu ikram edildi.

"ŞİŞMANLIK ÇAĞIMIZA DAMGA VURAN HASTALIK"

Grup adına konuşan BUBİDOSD Başkanı Ertan Ayçetin, şişmanlığın günümüze damgasını vuran bir hastalık haline geldiğini söyleyerek, "Şişmanlığın tehlikesini yeterince kavrayamadığımız bir hastalık şuan ve 1.1 milyar insan, yani dünya nüfusunun 1/6'sından fazla obezite ile mücadele ediyor. Ülkemizde bu oran 1/5 araştırmalar, çağdaş yaşamın getirdiği, çocukluktan itibaren etkisine, hatalı beslenme, genetik ve hareketsiz yaşam faktörlerine bağlı bu hastalığa yılda 500 bin kurban verildiğini gösteriyor. Obezite ile birlikte diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, solunum yetmezliği, uyku apnesi, kireçlenme ve birçok kanser çeşidi gibi ölümcül hastalıklar ortaya çıkıyor. Bunların önüne geçmemiz için sürekli spor yapmalıyız" dedi.

"SAĞLIKLI, DİNÇ, DİNAMİK VE GELECEĞE ÜMİTLE BAKAN BİR NESİL OLUŞUMU KONUSUNDA HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Bilecik Belediyesi'nin de Sağlıklı Kentler Birliğine üye olan sayılı kentlerden birisi olduğunu ifade ederek, "İnşallah diğer örnek şehirlerdeki örnekler ve şehrimizde yaptığımız ve yapacak olduğumuz çalışmalarla birlikte toplumumuzun daha sağlıklı, dinç, dinamik ve geleceğe ümitle bakan bir neslinin oluşumu konusunda hep birlikte çalışacağız. Sizlere de teşekkür ediyorum ve yolculuğunuz konusunda da başarılar diliyorum" dedi.

Öte yandan Bursa'dan başlayan bisiklet turu Bilecik'ten sonra Eskişehir'e uğrayarak oradan İnegöl'e geçeceği bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'dan Yola Çıkan Bisikletliler Bilecik'te Mola Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement