Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Kredi Kartı Dolandırıcılığı Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Kredi Kartı Dolandırıcılığı Uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü\'nden Kredi Kartı Dolandırıcılığı Uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların çeşitli yollarla kredi kartı bilgilerine ulaşmak isteyen şahıslara karşı uyarılarda bulunuldu.

15.08.2014 18:08  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıklamada şöyle denildi:

"Emniyet müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın son zamanlarda telefon aracılığı ile çeşitli bahaneler ileri sürülerek dolandırıldığı yönündeki müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda, 'Son gün. Kredi kartı aidatı ve dosya masraflarınızın iadesi için arayınız.' veya Yılardır ödediğiniz kredi kartı aidatlarınızı ve kredi dosya masraflarınızı geri almak amacıyla arayın' şeklinde vatandaşlara gelen kısa mesajlar sonucu belirtilen numaranın aranması üzerine bahse konu masrafların iadesi için kredi kartı bilgilerinin istendiği, vatandaşların ise hesabına para yatacak olması umuduyla tereddüt etmeksizin asla paylaşılmaması gereken kredi kartı bilgilerini dolandırıcı şahıslara verdikleri.

Sağlık hizmetleri adıyla telefonla aranan vatandaşların herhangi bir bankaya ait kredi kartını kullanmaları sebebiyle 1 yıllık ücretsiz sağlık taraması kazandığına inandırıldığı, akabinde kredi kartı bilgilerinin verilmesi halinde kartlarından çekilecek ücret karşılığı bu hizmetin ekstra imkanlarla 1 yıl daha uzatılabileceği söylenmekte ve güveni kazanılan vatandaştan kredi kartı bilgilerini aldıkları. Yine vatandaşlar telefon aracılığıyla aranarak Genel Sağlık Hizmetine kayıtlı sözleşmelerinin olduğuna ikna edildiği ve 'yenilemek ister misiniz?' şeklinde soru yöneltildiği, vatandaşların istememesi ve itiraz etmesi üzerine iptal işlemi için yine kredi kartı bilgilerinin istendiği, bilgilerin verilmemesi halinde cezalı olarak poliçenin bir sonraki yıla uzatılacağı ve sözleşme iptal işleminin gerçekleşmeyeceği şeklinde korkutularak kandırıldıkları.

Vatandaşlarımızın 0850'li numaralarla aranarak kredi kartlarından sigorta harcaması yapıldığını söyleyerek kredi kartı bilgilerini dolandırıcı şahıslara verdikleri. Banka adına aradığını söyleyerek kendilerini banka görevlisi, avukat vs. gibi tanıtan dolandırıcıların, bankaların fuzuli yere aidat kesintisi yaptıklarını, kredi kartı bilgilerinin verilmesi halinde geri ödeme yapılabileceğini söyleyerek vatandaştan kart bilgilerini temin ettikleri tespit edilmiştir"

Açıklamada, vatandaşların herhangi bir zarar görmemesi için kredi kartları ile ilgili gelen mesaj ve aramaları kontrol etmeleri, kredi kartı bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, şüpheli durumları mutlaka yetkililere ve polise bildirilmeleri de istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Kredi Kartı Dolandırıcılığı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement