Bursa Hayvanat Bahçesi'ne Güney Amerika Barınağı - Son Dakika
Yerel

Bursa Hayvanat Bahçesi'ne Güney Amerika Barınağı

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde kurulan Güney Amerika Barınağının resmi açılışı gerçekleştirildi.

28.04.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde kurulan Güney Amerika Barınağının resmi açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayvanat Bahçesi'nin hayvan koleksiyonunu genişletmek için 5 dönümlük alanda planlanan barınağın açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin yanı sıra bir grup ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı.

Altepe, açılışta yaptığı konuşmada, bir dünya kentinde olması gereken tüm yatırımları Bursa'ya kazandırdıklarını vurguladı.

Hayvanat Bahçesi'nin, Bursa'nın en prestijli tesislerinden biri olduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Güney Amerika Barınağı ile Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan türü sayısı 111'e, hayvan sayısı da bin 100'e çıktı. Yaptığımız son takviyelerle Hollanda'dan iki erkek, iki dişi kapibara, Almanya'dan üç dişi tapir, ikisi dişi, ikisi erkek 4 mara hayvanı da Hayvanat Bahçemize katıldı. Burada doğan lamalar da Güney Amerika Barınağı'na nakledildi. Yapacağımız ilave yatırımlarla Hayvanat Bahçemizin kapasite ve kalitesi her geçen gün artmış olacak. Çocuklarımızın zevkle gezeceği, daha geniş alternatifli bir mekan olacak."

Daha sonra, yağışlar nedeniyle ertelenen "Geleneksel Hayvanat Bahçesi 23 Nisan Çocuk Şenliği" gerçekleştirildi. Şenlikte, Mutlu Kalpler ve Özel Güleç Anaokulları, Yusuf Köstem Yönder, İstiklal ve Bursa Çimento İlkokulları ile Osmangazi Belediyesi Engelliler Merkezi'nden çocuklar hazır bulundu.

Altepe'nin çocukları selamlayan konuşmasının ardından aslan, maymun ve lemurlar öğrenciler tarafından beslendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Hayvanat Bahçesi'ne Güney Amerika Barınağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement