HDP'li Tan: Saldırıları Biz mi Yaptık, Özür Dileyelim - Son Dakika
Güncel

HDP'li Tan: Saldırıları Biz mi Yaptık, Özür Dileyelim

HDP\'li Tan: Saldırıları Biz mi Yaptık, Özür Dileyelim

Başbakan Davutoğlu'nun, HDP'ye bombalı saldırılarla ilgili "Fail tespit edildi ve inşallah yakalanacak." sözlerine HDP'den ilk yanıt Altan Tan'dan geldi.

21.05.2015 17:53  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Bursa'da yaptığı açıklamada, Adana ve Mersin'deki parti binalarına bombalı saldırılarla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Fail tespit edildi ve inşallah yakalanacak. O zaman bizi böyle fütursuzca suçlayanlar özür dileyecekler mi?" sözlerine yanıt verdi. Tan, "Fail kim? Biz mi yaptık, özür dileyelim. Eğer beni yakaladıysa özür dileyeyim" dedi.

Seçim çalışmaları için Bursa'ya gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara Savcısı Serdar Çoşkun'un talep ettiği yayın yasağını değerlendiren Tan, "Sosyetik ifadelere gerek yok. Bu bir fecaattir. Savcı, canı istediği vakit 80 milyonluk bir ülkede 'Şunu susturun, bunu susturun' diye yazı yazarsa bu işin gideceği bir diktatöryadır. Bunun da kimseye faydası olmaz" dedi.

Türkiye'nin daha şeffaf ve daha demokratik olması istenirken daha geriye gidildiğini öne süren Tan, şöyle devam etti:

"Bu geriye gidiş yarın, bugünkü İran gibi, Güney Kore gibi, eski Arnavutluk gibi yöne doğru gidersek de bunun kimseye faydası olmaz. İnanın Tayyip Erdoğan'a da faydası yok. Çünkü, bu işler döner dolaşır en sonunda da kendi sahibini bulur. Hitler'de de böyle oldu. Saddam Hüseyin'de de böyle oldu. Totaliterleşme, tek adam olma işi döner dolaşır o işi yapan adamın ayağına dolaşır. Onun için diyoruz ki; ne kendine çektir ne bize çektir? Yapma bunu, doğru bir şey değil. Yapacağımız şey daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük."

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN'A YANIT

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'PKK silah bıraksın diye bu görüşmeler yapılıyor. HDP'nin barajı geçsin diye değil' ifadesinin yanlış olduğunu savunan Tan, "O niçin bu görüşmeleri yaptı. Paşa gönlü ne istiyor bilmiyoruz. Fakat biz, Türkiye'ye önce barış gelsin. Silahı ele alanların o silahı ele alma gerekçeleri ortadan kalksın diye bu müzakerelere başladık. Türkiye doğru düzgün bir ülke olduktan sonra, hukuk çalıştıktan sonra, demokrasi çalıştıktan sonra kimsenin dağda gezmesine gerek yok, ama eğer ovada siyasetin önü açılmışsa" dedi.

"BİZ Mİ YAPTIK? ÖZÜR DİLEYELİM"

Mersin ve Adana'daki HDP binalarına yapılan saldırı sonrası Başbakan Davutoğlu'nun, 'Bizi zan altında bırakanlar, fail yakalandıktan sonra özür dileyecek mi?' açıklamasını da yersiz olduğunu ileri süren Tan,şöyle devam etti:

"Fail kim; biz mi yaptık, özür dileyelim. Eğer beni yakaladıysa özür dileyeyim. Sen önce bir faili çıkar hele, tüm Batı ülkelerinde böyle bir olayın failinin ortaya çıkarılması ve yakalanması ortalama 4 saattir. 48 saat geçti. Ben failin kimliğini de merak etmiyorum. Kürt de, Türk de, eski ülkü ocakları mensubu da, itirafçı bir PKK'lı da olabilir. Tetiği çekeni çıkar; ama tetiğin arkasındaki eli bize çıkar. Kimdir bu adam? Canı sıkıldığı için saksıya çiçek koydu. Çiçeğin altına da bomba koydu. Geldi iki yere bomba mı attı? Böyle bir şey mümkün mü? Bunu organize eden kim, yönlendiren kim? Çıkar, bunun altında ben varsam, özür dilerim ama yoksa milletle dalga geçer gibi beyanatlar vermem."

"BİZE MAHALLE BEKÇİSİ BİLE BİLGİ VERMİYOR"

"Şu anda kim olduğuna dair benim bir bilgim yok. Milli İstihbarat bize bağlı değil, CIA bize bağlı değil, KGB'den bilgi gelmiyor. Çok büyük gazeteciler var son dönemde MİT'in yan şubesi gibi çalışan, onlara sorarsanız. Mesela Şamil Tayyar'a, Abdülkadir Selvi'ye, onlara belki bilgi gelmiştir. Bize mahalle bekçisi bile bilgi vermiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Tan: Saldırıları Biz mi Yaptık, Özür Dileyelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ANKARA: AMA HÜKÜMETİ VE CUMHURBAŞKANINI SUÇLAYAN SİZDİNİZ. BUNDAN DOLAYI ÖZÜR BORCUNUZ VAR. 6 30 Yanıtla
  • Kaann ç: Hale benim sizin finas ettiğiniz hakında ciddi şüphelerim var.Ama siz alalen sonucu beklemeden MHP yi ve AKP suçluyorsunuz.siz önce MHP ve AKP den özür dileyin. 9 26 Yanıtla
  • Ordinaryus: Tabiki siz yaptınız mağduru oynamak için nedense profesyonel olarak oraya bomba koyan adam profesyonel bi şekilde patlatamadı 10 22 Yanıtla
  • AR DAMARI ÇATLAMIŞ: ULAN BONBAYI KOYAN SİZİN GİBİ ERMENİ ERMENİ 10 16 Yanıtla
  • gerçekler: kürt düşmanlığı yapılıyor diye , SİZ YAPTINIZ BU HALKI BÖLEMİYECEKSİNİZ 8 17 Yanıtla
  • diyarbakır: Adamın dibisin 16 7 Yanıtla
  • cumhurbaşkanı: Bu angut ne konuşuyor bombalı saldırıyı pkk lı gerçekleştirince hazmedemiyorlar suçu devlete atmaya çalışıyorlar vatan hainleri 6 15 Yanıtla
  • ametli: Altan kusura kalms ama saldırilar bile size baraj aştifmayacak muhafazar görunen altan 2013 te eşcinsel evlilik için imza verdin şimdi nd smaçtadin bilmem sen sabahat tuncel sırı süreya onder 6 12 Yanıtla
  • beee.: Aylar önce belliydi sizin yapacağınız utanmaz.siz ıslah olmazsınız. 9 9 Yanıtla
  • BEYTİŞŞABAPLI ŞABAN: DHKP C LİLER YAPMIŞ. DHKP C PKK İLE KOL KOLA. BU İŞTE BİR İŞ VAR. BEN ZATEN ŞÜPELENMİŞTİM...MAĞDURLARI OYNAMAK VAY BEEEEE 9 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

  • Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı
    14:39 Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyeleri de dahil olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

  • Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı
    14:37 Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Operasyonda 1 milyon 515 bin boş makaron, 8 bin 140 puro, sahte bandroller, elektronik sigaralar, güneş gözlükleri, kaçak tütün, 5 kaçak cep telefonu, 2 sigara sarma makinesi ve 8 bin 245 litre sahte alkol ele geçirildi. 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi
    14:35 Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi

    Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanyaspor tesisleri ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, Böcek'in tesislerin bitirilememesi nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi ve taraftar gruplarının paylaşımlarının kendisini üzdüğünü belirtti. Ayrıca, Böcek'in tesislerin yapımını seçim sonuçlarına bağladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor'un maç yaptığı stadın devlet tarafından yapıldığını ve tesislerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Böcek'in otobüs ve şoför maaşları konusundaki bilgi eksikliğini eleştirdi ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

  • Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem
    14:34 Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 milyon 515 bin dolu makaron, 8 bin 245 litre sahte alkol, 8 bin 140 adet gümrük kaçağı puro ve daha birçok kaçak mal ele geçirildi. Toplamda 14 şahıs hakkında kaçakçılık suçundan adli işlem yapıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası
    14:33 Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası

    Gaziosmanpaşa'da yaşanan trafik kavgasına karışan minibüs şoförü ve otomobil sürücüsüne toplam 7 bin 129 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve olayın 17 Mart'ta Cebeci Caddesi'nde gerçekleştiğini tespit etti. Minibüs şoförüne 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, otomobil sürücüsüne ise 690 lira ceza yazıldı.

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement