Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Burdan Yumurta Tesislerine Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Burdan Yumurta Tesislerine Hayran Kaldı

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Burdan Yumurta Tesislerine Hayran Kaldı

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Karacabey’de bulunan Burdan Yumurta tesislerinin modern ve yüksek kapasite bakımından güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

14.04.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Karacabey'de bulunan Burdan Yumurta tesislerinin modern ve yüksek kapasite bakımından güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Karacabey'de bulunan Burdan Yumurta tesislerini ziyaretinde konuşan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Türkiye'de hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasında beyaz et ve yumurta üretiminin önemine vurgu yaptı. Çelik, "Karacabey ilçemiz, önemli büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının yanında, genel ifade ile kanatlı kümes hayvan varlığı ve yumurta işletmeleri ile de önem arz etmektedir. Karacabey ilçemizde 1 milyon 427 bin 500 adet broiler, 2 milyon 100 bin adet yumurtacı olmak üzere toplam 3 milyon 527 bin 500 adet tavuk varlığımız mevcut. Son yıllarda Karacabey'de modern ve yüksek kapasiteli kanatlı ve yumurta üretim tesisleri kurulmaktadır. Bugün incelemelerde bulunduğum Matlı Gurubuna ait Burdan Tavukçuluk ve Yumurta Üretim tesisleri de buna en güzel örnektir" dedi.

Matlı Yem San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yıldızhan ise, "Matlı Gıda Grubu Nisan 2010'da Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyü Çayırlar mevkiinde dünyada yumurta üretim sektöründe kullanılan en üst teknolojiyle yumurta üretimine başladı. Üretim tesisinde, 244 bin metrekare arazi üzerinde kurulmuş 37 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 2 milyon 150 bin tavuk kapasiteli 14 adet tavuk kümesi bulunmaktadır. Sekiz kattan oluşan kafes sisteminde tüm otomasyon ve biyogüvenlik sistemleri uygulanmaktadır. Entegre bir yapıda kurulan üretim tesisleri, civciv yetiştirme tesisi, yumurta üretim tesisi, yumurta gramajlandırma ve paketleme tesisi olmak üzere üç ayrı tesisi bünyesinde barındırmaktadır" şeklinde konuştu.

Burdan Tavukçuluk ve Yumurta Üretim tesislerindeki tasnif ve paketleme merkezlerinde "Uluslararası Global Gıda Güvenliği Standardı" olan (British Retail Consortium) BRC, ISO 22000 kalite yönetim sistemlerine uygun olarak üretim yapıldığını sözlerine ekleyen Yıldızhan, "2011 yılında BRC, Gıda Güvenliği Sistem Belgesi olan FSSC 22000 (Food Safety System Certification) belgelerine sahip ilk ve tek yumurta tesisi unvanını almış, TSE ve Diyanetten onaylı Helal Gıda Sertifikasını da almaya hak kazanan ilk yumurta tesisidir" dedi.

Matlı Yem San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yıldızhan ihracatta da önemli bir aktör olduklarını, İran ve Türkmenistan pazarları ile başlayan ve 2012 yılında 14 milyon TL düzeyinde gerçekleşen yumurta ihracatlarının bugün Irak, Umman ve Azerbaycan pazarları ile sürdüğün ifade etti.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik incelemelerinin sununda, Bursa'da böyle bir tarımsal tesisin varlığı ile duyduğu memnuniyeti ifade ederek işletme sahiplerine ve çalışanlarına teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Burdan Yumurta Tesislerine Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement