Bursa İl Jandarma Komutanı Adliyeye Sevk Edildi (2) - Son Dakika
Güncel

Bursa İl Jandarma Komutanı Adliyeye Sevk Edildi (2)

ALBAY AKKUŞ: DARBECİ DEĞİLİMEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tamamlanan sorgulamasının ardından Bursa Adliyesi'ne sevk edilen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde kendisine gelen emirlerden haberi olmadığını söyledi.

18.07.2016 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALBAY AKKUŞ: DARBECİ DEĞİLİM

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tamamlanan sorgulamasının ardından Bursa Adliyesi'ne sevk edilen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde kendisine gelen emirlerden haberi olmadığını söyledi. Akkuş "Ertesi gün (16 Temmuz) yıllık izine çıkacaktım. Nizamiyeden başçavuş telefonla beni arayarak adıma sarı bir zarf geldiğini söyledi. Zarfın içinde bulunan iki kağıdı bana WhatsApp'tan gönderdi. Üçüncüsünün önemli olduğunu söyleyerek benim nizamiyeye gelmemi istedi. Ben de nizamiyeye giderek kağıtlardan birinde izinlerin iptal edildiği, diğerinde kuvvet komutanlarının isimleri, üçüncüsünde ise Türkiye genelindeki atamaların isimleri bulunuyordu. Daha sonra Garnizon Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da nizamiyeye geldi. Kağıtları kendisine gösterdim. Ardından komutanım "Bana sen kimsin, ben ne seni, ne de darbecileri tanımıyorum" dedi. Ben de kendisine benim konuyla ilgili bilgim yok, sizinle birlikte öğrendim bu mesajların bana geldiğini dedim. Komutanım, 'madem izinlisin, evine git' dedi. Ben eve giderken de kendisi Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin'e haber vermiş. Daha sonra ben evime giderken, Vali bey ile Başsavcıyla telefonla görüştüm. Bana emniyete hemen gelmemi söylediler. Ben de eve gidip, birkaç bir şey alıp geleceğimi söyledim, evde iken polisler geldi, hiç direnmeden, kendilerine zorluk çıkarmadan teslim oldum, benim darbeyle alakam yok" dedi.

TUTUTMALA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş ve Ağrı eski İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun'un da aralarında bulunduğu 13 kişi, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa İl Jandarma Komutanı Adliyeye Sevk Edildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement