Bursa ile Batum Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika
Güncel

Bursa ile Batum Kardeş Şehir Oluyor

Bursa ile Batum Kardeş Şehir Oluyor

Bursa ile Batum kardeş şehir oluyor BURSA Valisi Münir Karaloğlu, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ziyaretinde Batum ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

24.01.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ile Batum kardeş şehir oluyor

BURSA Valisi Münir Karaloğlu, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ziyaretinde Batum ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Batum'a yakında ziyaret gerçekleştireceklerini açıkladı.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, beraberindeki 3 bakan ile birlikte Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Heykel Valilik Binası'nda gerçekleşen ziyarette Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in de hazır bulundu. Burada konuşan Vali Karaloğlu, Gürcistan'ın dost ve yakın komşumuz olduğunu belirterek, Acara Cumhuriyeti ile Batum'un Türkiye için özel bir bölge olduğunu kaydetti. İki bölge arasında pasaport uygulanmadığını ve kimlik ile giriş çıkış yapılabildiğini ifade eden Karaloğlu, "Batum Havaalanı artık ortak havaalanımız. Biz iç uçuş yapar gibi İstanbul'dan Batum'a uçabiliyoruz. İlişkilerimiz komşuluk ötesinde ileri düzeyde" diye konuştu.

Bursa'nın Gürcü kökenli birçok vatandaşın yaşadığı kentlerden birisi olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Bursa'da yaşayan Gürcülerle Acara Bölgesi'ndekilerin akrabalıkları var. İkili ilişkilerinin gelişmesinde akrabalık ilişkilerini mutlaka kullanmak istiyoruz. Bu ilişkilerin gelişmesine vesile olacaktır" dedi.

Batum ile Bursa arasında kardeş şehir ilişkilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Karaloğlu, "Yakın bir zamanda, aynı zamanda Gürcistan Türkiye Parlemento Dostluk Heyeti Başkanı olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ile birlikte Batum'u ziyaret etmiştik. Bursa ile Batum'u arasında kardeş şehir ilişkilerini de o ziyarette başlatmış olduk." diye konuştu.

"KENDİ TOPRAKLARIMIZDA GİBİ HİSSETTİM"

İlişkilerin geliştirilmesi için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ise "Bursa topraklarına ayak basar basmaz, Bursa'da Gürcüce konuşuluyordu. Kendimi, kendi topraklarımızda gibi hissettim. Değişik duygular hissettim. Sevgilerinden dolayı herkese teşekkür etmek istiyorum. Ülkelerimiz arasındaki sıcak ilişkiler, yakın bölgelere de yansıyor. Biz bunu hissediyoruz. İlişkilerimizi daha ileri götürmek için çabalarımız olacak" dedi. Konuşmaların ardından iki heyet arasında hediye takdimleri gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa ile Batum Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement