Bursa İznik 80 Yıllık Eşini Kaybedince Asırlık Çınar Yalnız Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bursa İznik 80 Yıllık Eşini Kaybedince Asırlık Çınar Yalnız Kaldı

Bursa İznik 80 Yıllık Eşini Kaybedince Asırlık Çınar Yalnız Kaldı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 103 yaşındaki Hamit Biçer, 81 yıllık hayat arkadaşı 100 yaşındaki eşi Emine Biçer'i kaybetti.

05.03.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 103 yaşındaki Hamit Biçer, 81 yıllık hayat arkadaşı 100 yaşındaki eşi Emine Biçer'i kaybetti.

Bulgaristan'ın Kiremitlik Köyü'nde dünyaya gelen Hamit Biçer, 23 yaşına geldiğinde komşu köyden 20 yaşında ki Emine Biçer ile hayatını birleştirdi. Biçer ailesi,1893yılındaki savaş nedeniyle Türkiye'ye göç ederek, Bursa'nın İznik ilçesine yerleşti. 55 yaşında bir çocukları ve 14 torunları olan Emine Biçer, 100 yaşında hayatını kaybetti. 81 yıllık eşi 100 yaşındaki Emine Biçer'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan asırlık çınar Hamit Biçer, iki yıl önce eşiyle birlikte 2 yıl önce kamera karşısına geçmiş ve hayat hikayesini anlatmıştı. Bulgaristan'ın Kemikli köyünde 23 yaşında genç bir delikanlıyken görücü usulü komşu Bayırköy'den 20 yaşındaki Emine ile hayatımı birleştirdiğini anlatan Hamit Biçer, 'O günden beri hiç kavga etmedik. Çünkü kavga edecek kadar zengin değildik. Malımız mülkümüz zaten yoktu.ö

Her öğünde mutlaka yoğurt ve ayran içen Hamit Biçer "Bu uzun yaşın sırrı nedir" sorusunu 'Hiçbir zaman yemek ayırmadım. Soframızda ne varsa Emine ile paylaştıkö şeklinde yanıtladı.

İznik'te 87 yaşına kadar inşaat ustalığı yaptığını anlatan Hamit Biçer, 'İznik'in 37 köyünden sadece Şerefiye ve Tacir köylerine gitmedim. Kalan tüm köylerde ve İznik'te yüzlerce inşaat yaptım. Selçuk Mahallesi'nde oturduğumuz evi de eşimle birlikte yaptımö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa İznik 80 Yıllık Eşini Kaybedince Asırlık Çınar Yalnız Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement